LED 3528 SMD OSRAM Rosu 10lm 0.12W

Detalii Produs
 
 
 
Pret articol cu TVA
 
4,59 RON
numai 2,29 RON
economisiţi 50%
Preţuri cu TVA
4,59 RON - 1 articol
incl. TVA
excl.
Cantitate
Produs nr.: 14607
Nu a fost votat
Informatii  
 
 Descriere 
 
 Specificatii tehnice 
 
 Opinii 
 
 Cum cumpar 
 
Puncte de interes:

LED-urile cu un consum intre 0.1 si 1 Watt, fara pini de alimentare, sunt numite LED-uri SMD. Dispozitivele (componentele) SMD (surface mounted device) se folosesc in electronică și reprezintă clasa componentelor montate pe suprafața placii cu cablaj imprimat. Sunt cele mai raspândite componente, datorită micii lor dimensiuni. Acest tip de componente nu prezintă pini de inserție in placă. Componentele smd se lipesc direct, pe una din fețele plăcii cu cablaj imprimat,(sau pe ambele) cu ajutorul cositorului.

LED-urile SMD sunt folosite in grupuri pentru iluminatul ecranelor LCD, in telefoane, benzi, matrici, becuri si spoturi LED. Un LED SMD ce poate sta pe varful unui chibrit poate fi la fel de luminos ca un bec de 15 Watti, la un consum de doar 0.99 Watt.

 

LED-urile SMD de puteri mici (0.1 - 0.4W) degaja foarte putina caldura si in general nu au nevoie de racire, nici atunci cand sunt montate in grup. Din acest motiv sunt folosite preponderent in benzi LED, pentru iluminat ambiental.

LED-urile SMD cu puteri de peste 0.5W pot atinge in interior o temperatura de 150 ºC. O astfel de temperatura distruge LED-ul si astfel devine necesara dispersarea acesteia prin metode folosite in cazul microprocesoarelor, radiatoare pasive - mai ales in cazul unul grupuri compacte de LED-uri. Doar un LED racit eficient poate avea o durata de functionare de peste 50.000 ore.

Despre calitatea LED-urilor SMD.

Cei mai importanti producatori de LED-uri SMD sunt Nichia, Osram si Samsung. Nici unul nu este de origine Chineza deoarece aceasta tara nu exceleaza deloc in activitatea de cercetare-dezvoltare si este drastic constransa de multitudinea de brevente internationale pe care firmele enumerate anterior le au. Nichia, spre exemplu, detine numai putin de 7823 de brevente recunoscute international!

Nichia (Japonia) este cel mai mare producator, cu o cota de 30% la nivel mondial.

 

 

 

Ce inseamna LED SMD de calitate foarte buna?

 

Cele mai importante aspecte ce determina calitatea si performanta unui LED sunt:

 • Respectarea standardelor internationale
  • Toate LED-urile Nichia respecta Standardele internationale IESNA LM-80-80 si TM-21 cu privire la modul de calcul al duratei de viata si al performantei unui LED. Daca un LED nu respecta aceste standarde atunci cu certitudine are performante reale slabe si exista o diferenta majora intre informatiile din fisa tehnica si cele reale!
 • Performanta la temperaturi ridicate, 80°C - 100°C. Caldura nu doar distruge LED-ul, ci orice grad in plus peste 25 °C ii afecteaza performanta. Un producator care se respecta include in fisa tehnica a fiecarui LED un grafic cu relatia dintre flux luminos si temperatura.
Un LED Nichia SMD pierde la o temperatura de 80°C doar 8% din puterea luminoasa...
...un LED ieftin (Epistar, folosit in benzile LED China) pierde 40-45%!
 • Scaderea puterii luminoase in timp. Orice LED va pierde din lumina in timp, momentul in care puterea sa luminoasa ajunge la 70% fata de cea initiala fiind punctul in care durata de viata a acestuia, in termeni tehnici, inceteaza. Altfel spus, un LED are 50.000 ore durata de viata numai daca la acel punct a pierdut doar 30% din puterea luminoasa!
Exista doua tipuri de "durata de viata de 50.000 ore". Cea reala, a unui LED de buna calitate (Nichia) sau cea falsa, cu scop de marketing, a unui LED ieftin.

Durata de viata de 50.000 ore pentru un LED de calitate slaba. Dupa cateva mii de ore un astfel de LED este ars sau lumineaza mult mai slab...

 

 • Lumina produsa (flux luminos masurat in lumeni) versus consumul de energie (Watti), la temperaturi de peste 85°C. Un LED performant produce 120-170 lumeni pentru un Watt consumat iar unul slab calitativ 40-70 lumeni.
 • Calitatea luminii (stiintific masurata prin valoarea CRI, de la 0 la 100). Lumina LED-ului trebuie sa imite cat mai bine lumina naturala, considerandu-se acceptabila orice valoare a CRI mai mare de 80.
   
  Calitate CRI
 • Seriozitatea producatorului. Lumeni, Watti, Ore, Candele, CRI - toate acestea determina calitatea unui LED dar nici una nu poate fi verificata de noi acasa! E nevoie de un laborator iar unui producatori sau vanzatori profita de acest lucru si dau date false pentru a va convinge sa le cumparati produsele!
 • O mica parte dintr-un laborator care masoara lumina LED-urilor

Calitatea unui LED se reflecta direct si in calitatea benzii care il foloseste!

Informatii despre alimentare si montaj:

  • Un LED SMD de 0.1, 0.2W se poate alimenta la 12V doar cu rezistenta
  • Pentru performante optime este recomandata o sursa de curent constant: www.zexstar.com/surse-si-accesorii/surse-pentru-leduri-de-putere-mare/f_42_surse-pentru-led-uri-smd/
  • Un LED SMD functioneaza in general la tensiune de 2-4V si curent intre 15mA si 200 mA. La sectiunea specificatii tehnice poti vedea valorile pentru LED-ul pe care doresti sa il cumperi.
  • Trebuie sa montezi LED-ul pe o baza de aluminiu sau pe un radiator da acesta se apropie de 1 Watt. www.zexstar.com/surse-si-accesorii/diverse-accesorii/f_42_radiatoare-pentru-racire/
  • Pentru informatii complete iti recomandam sa vizitezi pagina producatorului. Nichia, Osram,.
  • LED-ul SMD in forma bruta este foarte mici iar instalarea sa in proiectul tau poate fi dificila. Pentru a usura lucrurile avem LED-uri SMD 757 montate pe mici placute de aluminiu prin care trece si alimentarea.
  • Daca nu te descurci, nu ezita sa ne contactezi! Te vom ajuta cu placere!

   

   

   

,
Promotiile saptamanii
Micro Sursa de Curent Constant 1mA Intrare 7 - 37 VDC
 
13,81 RON
numai 10,36 RON
economisiţi 25%
NICHIA Raijin SuperFlux LED Alb Cald 25.5lm 100° 50mA NSPLR70CS-K1
 
3,56 RON
numai 1,78 RON
economisiţi 50%
Osram TubeKIT 1500 mm 21,5W 2100lm 3000K Energy Class A+
 
152,24 RON
numai 126,36 RON
economisiţi 17%
Toate ofertele speciale