Benzi SunLike LED Toshiba-SSC CRI97+ (1600-1800 lm/m)

Benzi Flexibile Profesionale LumiFlex700 LED Toshiba-SSC SunLike TRI-R CRI97+, flux luminos pana la 1800 lm/m

Benzi LED SunLike cu CRI97+ si flux luminos de pana la 1800 lm/m
Benzi LED SunLike cu spectru luminos asemeni luminii naturale

Noua tehnologie SunLike™ TRI-R™ de la Toshiba-SSC (Seoul Semiconductor) transforma LED-ul intr-o sursa de lumina naturala, cu spectru luminos foarte apropiat cel solar. Toate culorile sunt la fel de vibrante si au aceeasi nuanta la lumina LED-urilor SunLike ca atunci cand sunt vazute afara, la lumina soarelui.

Un spectru luminos natural contribuie la bunastarea noastra si ne ajuta sa fim mai productivi. In plus, acesta are mare importanta in toate domeniile unde aprecierea corecta a culorilor conteaza: sanatate, moda, arta, desgin interior etc.

 

Spectrul LED-urilor SunLike ilumineaza culorile la fel ca lumina naturala

Intensitatea luminii albastre in spectrul luminos al sursei de lumina ne influenteaza sanatatea. Studii au descoperit ca prea multa lumina albastra poate afecta somnul sau genera migrene. 

LED-urile standard produc lumina alba prin acoperirea unui cip de LED albastru cu un strat de fosfor, intensitatea luminii albastre in spectru fiind foarte ridicata. 

LED-urile SunLike TRI-R 5000K emit mult mai putina lumina albastra si nu au efecte negative asupra sanatatii noastre.

Lumina albastra: diferenta intre LED SunLike Tri-R si Standard

Benzile LumiFlex700 SunLike sunt o sursa stralucitoare de lumina naturala usor de instalat pe distante lungi.

Echipate cu 140 LED-uri Toshiba-SSC SunLike™TRI-R™ pe metru cu flux de lumina alba solara de peste 1700 lm (echivalent bec 150W) la un consum de numai 19.2 Watt, benzile se livreaza in role de 5 metri cu adeziv original 3M pe spate.

Aceasta performanta, combinata cu durata de viata de peste 36.000 ore, recomanda benzile SunLike pentru iluminatul general, de lucru sau detaliu in spitale, clinci medicale, muzee, magazine, birouri sau in locuinta.

Garantia pentru Benzile SunLike LED este 5 ani, oferind siguranta investitiei.

Aplicatii pentru benzile Sunlike LED SunLike:

  • Iluminat cu spectru natural pentru magazine de haine, decoratiuni, bijuterii, muzee, galerii de arta, spitale, clinici medicale, saloane de coafura
  • Iluminat de zi cu zi in locuinta prin scafe sau fante luminoase
  • Iluminat de lucru al blatului din bucatarie
  • Iluminat general cu durata foarte lunga de utilizare in magazine, birouri, studiouri TV, cabinete, clinici sau sali de teatru
  • Iluminat arhitectural
  • Constructia de corpuri luminoase liniare sau panouri LED cu lumina SunLike

Documentatie benzi LED LumiFlex SunLike Tri-R

Catalog Tehnologia LED TRI-R de la Toshiba

Fisa tenica LED SunLike TRI-R

Certificat de calitate si conformitate

Articole relevante de pe blog

Despre calitatea SunLike

Imagine
Operele de arta au foarte mult de castigat atunci cand sunt iluminat cu LED-uri SunLike. Culorile arata asa cum pictorul a dorit.

Toshiba este un conglomerat japonez cu istorie de peste un secol, specializat in prezent in semiconductori, echipamenete electronice si hardware, cu aproape 20.000 de angajati si cifra de afaceri anuala de 40 miliarde de USD.

Toshiba a inventat tehnologia TRI-R si construieste cipurile LED utilizate in LED-urile SunLike, produse de Seoul Semiconductor din Corea de Sud.

Seoul Semiconductor (SSC) este un producator de LED-uri cu peste 27 de ani experienta, aflat in top 10 mondial, cu vanzari anuale de diode LED mai mari de un miliard de USD.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor SunLike, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv a produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta unei benzi LinearZ cu LED-uri SunLike si o banda comuna, cu LED-uri IEFTINE, este evidenta de la prima aprindere iar in timp decalajul creste si mai mult.

Imagine

1) Excelenta fidelitate a culorii

LED-urile din seria Sunlike sunt caracterizate de valori foarte mari in indicele de redare a culorilor (CRI) si în calitatea culorii (CQS). Deoarece LED-urile cu tehnologie TRI-R includ intregul spectru de culori ca lumina soarelui, este posibil, de exemplu, sa evaluati corect toate culorile unui articol de imbracaminte, unei opere de arta, aurul cu toate reflectiile sau chiar un ton palid al pielii.

Imagine

2) Indice de redare al culorilor (CRI) si calitatea culorii (CQS) aproape de maximul posibil

Spectrul continuu de culoare emis de LED-urile TRI-R face posibila atingerea unor valori foarte inalte pentru CRI (97+) si CQS (Qa96), ambele aproape de maximul posibil de 100. Astfel, cu LED-uri TRI-R este posibil ca un obiect iluminat sa aiba aceeasi stralucire si nuanta ca la lumina soarelui.  

Multe dintre LED-urile ieftine au CRI mai mic de 70, culorile iluminate de acestea avand o nuanta foarte diferita ca atunci cand sunt vazute la lumina soarelui. 

Calitatea luminii LED-urilor SunLike este aproape de cea naturala
Imagine

3) Contrast mai ridicat

Cat de bine vede omul depinde de multi factori. Unul dintre acestia este proportia de lumina albastra in cea alba. Albastrul cerului este explicat de lumina albastra mai difuz reflectata decat lumina galbenă sau rosie. Chiar si în ochi, lumina albastra este împrastiata mai mult, pe care omul o percepe ca o stralucire. Cu tehnologia TRI-R, este eliminat continutul albastru neobisnuit de mare in lumina LED-urilor. Rezultatul este un contrast mai mare si, in general, o performanta vizuala mai buna la lumina LED-urilor SunLike TRI-R.

Imagine

4) Nivelul fluxul luminos se mentine un timp indelungat

Dupa 6.000 de ore de functionare un LED SunLike 757 isi pastreaza 96% din fluxul luminos de la prima aprindere. Un LED ieftin pierde pana la 60% din puterea initiala in acelasi interval.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-urile SunLike este sustinute de teste pentru 6.000 de ore, conform metodologiei LM-80 iar durata de viata (lumina la 80%) este calculata conform metodolgiei TM-21, ambele recunoscute international.

Imagine

5) LED-urile SunLike dintr-un lot au aceeasi nuanta de alb, pe care o pastreaza in timp

Pe banda toate LED-urile SunLike au aceeasi nuanta. In plus, toate benzile LED dintr-o livrare au aceeasi nuanta, ce va fi mentinuta si la o comanda viitoare. Acest lucru este posibil datorita standardului de sortare 3 Macadam Elipse. In plus, dupa foarte multe ore de functionare LED-urile SunLike au aceeasi nuanta ca la achizitie. 

In contrast, pe banda ieftina, LED-urile pot avea mai multe nuante sau diferenta de nuanta dintre doua role poate fi semnificativa. Cerinta ca la o comanda viitoare nuanta sa fie aceeasi este imposibil de indeplinit din lipsa unui standard de sortare post productie (standard care creste pretul). Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de banda isi schimba nuanta, cu efect de curcubeu.

Imagine

6) LED-ul SunLike este mai eficient energetic

In functie de tehnologia folosita, LED-urile pot avea flux luminos diferit pentru acelasi consum de energie, diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul fiind chiar mai mare de 500%.

LED-urile SunLike au o foarte buna eficienta luminoasa pentru un LED cu CRI foarte ridicat, si anume de peste 120 lumen per watt. fata de un LED ieftin cu CRI mai mic de 70 ce are in jur de 50 lumeni per watt.

Altfel spus, un metru de banda SunLike de 19W/m este la fel de luminoasa ca trei metri de banda de 14.4W/m cu LED-uri 5050 ieftine (consum total 43W pe metru). Dupa 6.000 de ore banda SunLike va deveni la fel de luminoasa ca aproape sase de metri de banda cu LED-uri ieftine, datorita degradarii fluxului luminos al acesteia din urma.

Imagine

Accesorii pentru benzile LED

Benzile SunLike poate fi combinate cu profile pentru a obtine corpuri de iluminat liniare cu design minimalist. Calitatea materialelor si finisajele profilelor din oferta noastra este cea mai inalta, fiind destinata pietei din Germania. Profilul protejeaza banda LED de praf, socuri mecanice si ii asigura racire, pentru durata de viata si mai lunga.