Blog

Gama SmartArray cu LED-uri Nichia - Lumina pentru o gama variata de corpuri .

SmartArray sunt module LED de intesitate mare ce se pot utiliza in corpuri de design dar si in lampi industriale. Aceste module sunt foarte plate si compacte si fara nici o problema se vor potrivi in orice corp de iluminat,fiind recomandate pentru proiectele unde este necesara o banda LED foarte puternica si cu dimensiuni mici. Banda SmartArray foloseste cele mai bune LED-uri de pe piata, produse de compania japoneza Nichia, companie cu cea mai mare cota de piata pe plan mondial (peste 25%) si inventatoarea tehnologiei din spatele LED-urilor albe.

Citeste

Ghid de iluminat LED de calitate pentru locuinta

Designul in iluminat se imparte in trei  categorii: iluminat general, iluminat pentru activitatile de lucru si iluminatul ambiental sau de accent (adica cand dorim sa scoatem in evidenta un obiect).

Iluminatul general, se foloseste pentru a ilumina un intreg spatiu, oferind vizibilitate si siguranta. Lumina ricoseaza pe pereti si tavane pentru a acoperi cat mai mult zona foarte fi bine realizat de o plafoniera, spre exemplu, sau de o lampa suspendata de orice tip.

Livingul are nevoie de o lumina agreabila, care sa corespunda mai multor tipuri de activitati: Iluminatul general asigurat de o plafoniera sau de di­verse scafe de lumina din plafonul suspendat, care creea­za impresia de spatiu mult mai inalt, de o lustra etc. Spoturile directionate – orien­tate spre canapea sau spre fotolii pentru a asigura un iluminat adecvat pentru lectura (lumina poate proveni de la niste lampadare cu picior)

Citeste

Importanta calitatii luminii cu LED-uri poate face diferența dintre succes și eșec pentru unitățile de vânzare cu amănuntul

Cercetarea științifică a descoperit că o  iluminare  slab calitativa  poate afecta cifra de afaceri a unităților de vânzare cu amănuntul, de la supermarket-uri la  magazine de bijuterii pana la magazine de haine sau incaltaminte. Chiar dacă o astfel de constatare nu ar veni ca o surpriză pentru cei mai mulți, există o mulțime de magazine cu o iluminare prost proiectata.

In timp ce problemele cu ILUMINARE, strălucirea sau alegerea slabă a temperaturii de culoare poate fi ușor de văzut de oricine cel mai important este  indicele de redare a culorilor (CRI) sau spectrul sunt mai dificil de punctat. Cu toate acestea,produsele dacă sunt expuse la lumină  cu un indice de redare slab cei mai mulți oameni vor spune că se simt inconfortabil, fără a putea defini problema.

Efectul unei surse de lumina asupra aspectului culorii este exprimat prin indicele de redare a culorii (CRI), numit si calitatea luminii si reprezentat de o scala de la 0 la 100. Lumina naturala de exterior are un indice de redare a culorii de 100 si este utilizata ca standard pentru compararea altor surse de lumina.

Citeste

Perfectiunea in iluminatul cu LED

Un nou tip de iluminat:

"Iluminat Adaptat Naturii Umane®" inseamna armonizarea iluminatului in functie de nevoile noastre specifice, pentru a influenta intr-un mod pozitiv procese psihologice fundamentale precum abailitatea de concentrare, productivitatea si buna dispozitie. Ilumintatul Adaptat Naturii Umane implica doua scopuri distinct si anume imbunatatirea performantei cognitive si crearea unui mediu stimulant.

Exista tot mai multe dovezi stiintifice ca ilumiantul implica mult mai multe decat a oferi o iluminare. Ilumintatul ne poate conecta, face sa ne simtim mai bine si sa fim mai buni la ceea ce facem. Un element esential al Iluminatului Adaptat Naturii Umane este combinatia temperatura de culoare , flux luminos si calitate a luminii cat mai apropiata de cea naturala.

 Din punct de vedere al redării culorilor (măsurate cu indicatorul CRI sau Ra), scopul principal al sursei de lumină este de a imita cât mai bine lumina naturală. Cea mai mare valoare CRI este 100 și este dată de lumina naturală. În cazul în care nivelul indicelui CRI coboară sub 80, ochiul nu mai percepe corect culorile, iar o valoare mai mică de 70 generează oboseală oculară, dureri de cap sau chiar amețeli ușoare.

Citeste