Benzi & Module LED cu nuanta alb reglabila cald-rece

Benzi si Module LED Nichia cu lumina alba reglabila (alb cald - > alb rece)

Banda cu LED-uri Nichia 757 Tunable White
Imagine

Cu gama noastră de module și benzi LED cu nuanța reglabila de alb, puteți reproduce cu ușurință și acuratețe nuanța de culoare a soarelui in orice moment al zilei.

Științific această nuanta se numește temperatura culorii și se măsoară grade Kelvin (K). Astfel, la răsăritul și apusul soarelui precum si dimineata, într-o zi senină, temperatura de culoare a luminii naturale este de 2000-3500K, ceea ce numim alb cald. Dimineața tarziu lumina soarelui este de culoare alb pur, temperatura de culoare de 3500-4500K, iar la prânz alb rece 5500-6500K.

Nunta, temperatura de culoare a luminii soarelui

 

Lumina albă reglabilă in nuanta si intensitate este ingredientul cheie al iluminării adaptate naturii umane, numită si iluminare centrica umana sau HCL. Acest tip de iluminat vizează armonizarea iluminatului cu nevoile noastre specifice și influențează pozitiv procesele psihologice fundamentale, cum ar fi concentrarea, productivitatea, starea de spirit, ciclurile de veghe și multe altele.

Cu iluminarea HCL, putem fi influențați să simțim și să acționăm la fel sub lumina artificială ca la lumina naturală, într-un anumit moment al zilei. De exemplu, un alb cald ne poate face să ne simțim relaxați, sentimentaliști, așa cum am facem când soarele este la apus, în timp ce o lumină albă pură ne poate energiza, la fel ca lumina soarelui de amiază.  Iluminarea HCL ne poate arata, de asemenea, ce moment al zilei este în timp ce ne aflăm în interior, la fel cum știm instinctiv când suntem afară.

Pentru a-și atinge scopul, o soluție de iluminare HCL trebuie să aibă un spectru de înaltă calitate și să ofere ajustări ușoare ale temperaturii și luminozității luminii albe. Sistemul de iluminat trebuie să aibă, de asemenea, eficiență energetică ridicată și costuri reduse de întreținere.

Cu benzile sau modulele LED și modulul de control al luminii alb reglabil (Tunable White, TW), aveți un sistem complet și de înaltă calitate pentru iluminare HCL, cu control ușor, eficiență energetică maximă și durată de viață mai lungă, până la 200.000 ore. Puteți alege dintre:

  • Benzi cu LED-uri LumiFlex și SlimFlex pentru iluminare HCL prin scafe de iluminat indirect sau profile ori corpuri liniar de lumină directă
  • Module LED LinearZ sau Daisy cu lentile, pentru iluminare HCL tip spot sau spălare de perete
  • BackMatrix 49 și LumiSphere pentru iluminare HCL din spate, cum ar fi tavanele întinse iluminate cu Barrisol sau similare
  • Module LED SmartArray și Dim2Warm pentru corpuri de iluminat compacte

 

 

PowerControler sistem de control nuanta si intensitate a luminii

Cu noua noastră gamă de unități de control PowerControler, aveți capacitatea de a controla nuanțele și nivelurile de intensitate ale luminii în toate modurile pentru iluminarea HCL și nu numai. LED-urile reglabile albe, RGBW și chiar o singură culoare pot fi controlate prin intermediul variatoarelor, comutatoarelor, smartphone-ului sau protocolului DALI. 

 

PowerControler poate controla benzi LED de 12V sau 24V de tensiune constantă folosind doar o alimentare, sau module de curent constant de până la 1500mA (cum ar fi LinearZ) în legătură cu driverul LED compatibil, de mai jos.

 

 

Calitatea LED-urilor albe Nichia

Compania Nichia din Japonia, producătorul LED-urilor albe TW, are cea mai mare cotă de piață a LED-urilor din lume (mai mult de 25%) și este inventatorul tehnologiei de producție a LED-urilor albe, primind și Premiul Nobel pentru această invenție.

Durata de viață foarte lungă a LED-urilor Nichia 757G (minim 100.000 ore), rezistența ridicată a temperaturii de funcționare, o putere de lumină foarte ridicata și o calitate bună a luminii sunt doar câteva dintre atributele care recomandă aceaste produse LED pentru o utilizare îndelungată într-o gamă largă de aplicații.

Diferența dintre calitatea și performanța unor benzi sau module cu LED-uri Nichia și o lumină LED comună este evidentă de la prima lumină iar în timp, decalajul crește și mai mult:

 

1) Nivelul fluxului luminos este menținut mult timp

După 10.000 de ore de funcționare, un LED Nichia 757 păstrează 97% din fluxul luminos inițial. Un LED ieftin pierde până la 60% din lumina inițială în același interval.

Evoluția luminii LED Nichia 757 este susținută de teste de 10.000 ore, conform standardului LM-80, iar durata de viață (80% lumină) este calculată în conformitate cu metodologia TM-21 recunoscută internațional.

 

 
The evolution of Nichia LED light output compared to an inexpensive LED: after 10,000 hours

2) LED-ul Nichia 757 este de până la 5 ori mai eficient din punct de vedere energetic

În funcție de tehnologia folosită, ledurile pot avea un flux de lumină diferit pentru același consum de energie. Diferența de eficiență a luminii (lumeni per watt) de la un LED la altul poate fi chiar mai mare de 500% și are o influență foarte mare asupra prețului de producție. LED-urile Nichia 757 au cea mai mare eficiență a luminii, mai mult de 200 de lumeni pe watt, comparativ cu un LED ieftin care are în jur de 50 de lumeni pe watt.

 
A Nichia LED uses the 3 Step Macadam Elipse sorting standard and keeps the same color temperature in time

Accesorii pentru benzi LED-uri albe TW

Benzile LED cu lumina alba reglabila pot fi combinate cu profile pentru a obține corpuri de iluminat liniare pentru HCL cu design minimalist. Calitatea profilurilor și finisarea profilurilor din oferta noastră sunt cele mai ridicate, ca și pentru piața germană. Profilul protejează banda LED de praf, șocuri mecanice și asigură răcire pentru o viață mai lungă.