Renuntarea la cumparare

Renuntarea la cumparare clienti persoana fizica

Conform legii (OUG nr 34/2014), un client persoana fizica are dreptul sa ne notifice in scris ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Puteti renunta la cumparare in termen de 14 zile doar daca produsele au fost livrate prin curier.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (inclusiv in ambalajul original, cu toata documentatia, accesoriile si etichetele intacte). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre cumparator iar rambursarea contravalorii produsului se va face prin ordin de plata in cel mult 30 de zile de la retur.
Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, daca doriti, va vom returna produsul, pe cheltuiala dumneavoastra.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Nu se returneaza cheltuielile de transport (inclusiv Germania-Romania si retur).

Renuntarea la cumparare clienti persoana juridica

Zexstar ofera posibilitatea clientilor persoane juridice sa renunte la cumparare in 7 de zile de la data primirii produselor. Pentru a beneficia de returul produselor in 7 de zile trebuie sa ne comunicati in scris decizia de renuntare la cumparare pana cel tarziu a 7-a zi de la data primirii/ridicarii produsului. 

Puteti alege sa achizitionati alte produse in schimbul contravalorii celor returnate sau sa primiti banii inapoi, in limita a 1000 RON. Valoarea produselor returnate va fi platita numai prin ordin de plata, in termen de 30 de zile de la aprobarea returului.

Renuntarea la cumparare nu se aplica pentru comenzile din timpul campaniilor promotinale (de ex: Black Friday)


Conditii de renuntare la cumparare:

 • Valoarea maxima a produselor returnate este de 1000 RON. Daca produsele au valoare de peste 1000 RON ne rezervam dreptul de a refuza returul acestora, in functie de caz sau istoricul clientului. In cazul acceptarii returului vom percepe o taxa de retur, calculata in procente din valoarea produselor returnate.
 • Produsele sa fie achitate integral
 • Produsele returnate sunt complet functionale, nu prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, etichete de identificare lipsa sau incomplete.
 • Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate)
 • In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
 • Nu se returneaza cheltuielile de transport (inclusiv Germania-Romania si retur) sau comisioanele suportate de noi la plata cu cardul
 • Vanzarea produselor nu face obiectul unui contract ce prevede alte clauze
 • Daca produsele returnate nu sunt complet functionale, prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, etichete de identificare lipsa sau incomplete ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produselor, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse
 • Nu se accepta returnarea pe motiv ca o parte din produsele comandate nu au toate aceeasi nuanta, in conditiile in care nu ne-ati specificat in scris la depunerea comenzii ca doriti ca toate produsele primite sa aiba diferente minime de nuanta.

Cum se returneaza:

 • Cererea de retur trebuie comunicata in scris pe adresa [email protected]
 • Produsele vor fi returnate numai dupa ce veti primi acceptul nostru in scris si instructiunile de returnare
 • Instructiunile de returnare vor cuprinde adresa de returnare de returnare si un numar de referinta. Adresa de returnare depinde de produsele comandate si poate fi in Germania sau Romania
 • In Germania se returneaza orice produs din categoria LED-uri, Corpuri de Iluminat & Becuri LED, instalatii luminoase LED, Benzi LED & Accesorii (surse, profile, etc), etc. In Romania se pot returna doar lanternele LED LENSER. 
 • In termen de 5 zile lucratoare de la primirea produselor pentru returnare va vom comunica in scris daca acceptam returul gratuit, contra unei taxe sau il refuzam
 • Produsele trebuie returnate prin Fan Courier pentru Romania sau Posta pentru Germania, pe cheltuiala dumneavoastra
 • Produsele returnate trebuie sa fie insotite de numarul de referninta vizibil pe colet si in interior
 • Daca returul a fost refuzat sau daca ati expediat produsul fara a obtine in prealabil, in scris, acceptul nostru sau ati expediat produsul prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, va vom returna produsul, pe cheltuiala dumneavoastra.
 • Daca expediati produsele fara a primi acceptul nostru, primirea coletului nu corespunde cu acceptarea returului. Produsele primite fara notificare vor fi returnate iar daca acest lucru nu este posibil, dupa 30 de zile vor fi distruse, fara a fi acordate despaguibiri.

Conditii de renuntare la cumparare pentru comenzile in derulare


Daca ati achitat integral sau un avans de minim 50% din valoarea comenzii si produsele continute in aceasta nu au fost expediate inca puteti renuta la cumparare in urmatoarele conditii:

 • Zexstar a intarziat livrarea cu mai mult de 30 zile decat termenul maxim afisat pe site pentru tipul de produs si metoda de livrare (vezi sectiunea Livrarea Comenzilor). Daca un alt termen a fost comunicat in scris de catre un consultant de vanzari in momentul confirmarii comenzii, acesta este luat in considerare decat atunci cand este mai mare decat cel de pe site.
 • Nu exista un contract de vanzare-cumparare intre Zexstar ca vanzator si dumneavoastra ca cumparator in care sunt specificate alte clauze
 • Sunteti dispus sa achitati o taxa daca comanda se incadreaza inca in termenul de livrare. Cuantumul taxei va fi stabilit de Zexstar in functie valoarea comenzii, stadiul in care este sau produsele continute
 • Ne rezervam dreptul sa refuzam cererea de anulare daca comanda se incadreaza in termenele de livrare.
 • Rambursarea sumei platite prin ordin de plata, se va face prin aceeasi metoda, in cel mult 30 de zile de la renuntarea la cumparare
 • Rambursarea sumei platite prin card, se va returna pe card in cel mult 30 de zile de la renuntarea la cumparare
 • Daca produsele comandate nu au fost in depozitul din Germania sau, pentru alte produse, la furnizorul acestora, si a fost necesara o comanda special de aprovizionare de la producator si/sau o terta parte ne rezervam dreptul de a refuza anularea sau modificarea comenzii. In cazul acceptarii vom percepe o taxa de retur, calculata in procente din valoarea produselor returnate.

Alte clauze

In cazul unei comenzi pentru care s-a achitat un avans, se incadreaza in termenul de livrare si produsele exista in depozitul Zexstar din Romania clientul se obliga sa o achite integral in cel mult 10 zile lucratoare de la data primirii notificarii de plata. In caz contrar ne rezervam dreptul de a considera comanda anulata si de a retine integral sau partial avansul platit de client, sub forma de daune interese. 

In cazul unei comenzi platita integral, se incadreaza in termenul de livrare si produsele exista in depozitul Zexstar din Romania clientul se obliga sa o primeasca prin curier sau sa o ridice de la sediul nostru, integral in cel mult 21 de zile lucratoare de la data primirii notificarii ca produsele au fost expediate sau sunt gata de livrare. In caz contrar ne rezervam dreptul de a considera comanda anulata si de a retine integral sau partial suma platita de client, sub forma de daune interese.


Costuri de transport nereturnabile:

 • costul curieratului intern si al platii ramburs pentru produsele care au fost expediate direct din stocul nostru din Romania. De la 20 RON + TVA
 • costul transportului Germania-Romania si retur, pentru produsele aduse pe baza de comanda din Germania. Estimativ: de la 250 RON + TVA, valoarea exacta depinzand de produsele comandate
 • valoarea nereturnabila a transportului va fi comunicata in momentul primirii in scris a cererii de retur, in functie de aceasta clientul putand alege sa continue sau nu cu procedura de retur.

Rev 4- 2018 (din 19.11.2018).