Benzi LinearZ Optisolis CRI98 Plug&Play (2800 lm/m)

Benzi Profesionale LinearZ LED Nichia Optisolis, Alb Solar CRI98+, Plug & Play Zhaga, flux luminos 2800 lm/m

Benzi LED Nichia 757 Optisolis: LinearZ cu CRI98+ si flux luminos de pana la 2600 lm/m
Benzi LED Nichia 757 Optisolis: LinearZ cu spectru luminos asemeni luminii naturale

Noua tehnologie Optisolis™ de la Nichia reprezinta o premiera in domeniu, fiind sursa LED cu spectrul luminos cel mai apropiat fata lumina solara. Toate culorile sunt la fel de vibrante si au aceeasi nuanta la lumina LED-urilor Nichia Optisolis ca vazute afara, la lumina soarelui. Un spectru luminos natural contribuie la bunastarea noastra, ne ajuta sa fim mai productivi si are importanta curciala in toate domeniile unde aprecierea corecta a culorilor este importanta: sanatate, moda, arta, cercetare, cresterea plantelor si multe altele.

Noua tehnologie Optisolis de la Nichia ofera o sursa de lumina naturala, cu spectrul luminos cel mai apropiat fata lumina naturala dintre toate LED-urile de pe piata.

 

 Un factor ce contribuie la bunastarea noastra este intensitatea redusa a luminii albastre in spectrul luminos al sursei de lumina. LED-urile standard emit lumina alba prin acoperirea unui cip de LED albastru cu un strat de fosfor, astfel lumina albastra este destul de intensa.

Exista studii care au descoperit ca prea multa lumina albastra poate afecta somnul sau genera migrene, recomandarea fiind ca lumina albastra (inclusiv de la telefoane, tablete si televizoare) sa fie estompata in orele de noapte.

LED-urile Optisolis 5000K folosesc o tehnologie dezvoltata de Nichia pentru a produce lumina alba cu putina lumina albastra in spectru, fiind eliminate efectele negative asupra somnului sau sanatatii.

Noua tehnologie Optisolis de la Nichia ofera o sursa de lumina naturala cu mai putin albastru decat alte LED-uri.


LED-urile Nichia 757G Optisolis au fost integrate in bagheta LinearZ construita in format Plug & Play pentru a face acest nou tip de iluminat cat mai accesibil. Fara a fi necesar un pistol de lipit, bagheta poate fi alimentata introducand fire direct in connectorii acesteia iar formatul standard Zhaga face posibil upgrade-ul multor modele de corpuri de iluminat existente pe piata.

Dincolo de spectrul natural cu CRI 98+, LED-urile Nichia 757G sunt cele mai performante LED-uri de putere medie ("Mid-Power") de pe piata. Fluxul luminos, durata de viata, si eficacitatea luminoasa (lumina emisa raportata la consumul de energie) ale seriei 757G sunt cele mai ridicate de piata, LinearZ fiind cea mai buna alegere pentru constructia de corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase cu utilizare in aplicatii unde spectrul luminos trebuie sa fie unul natural.

Un metru de bagheta LED LinearZ 52 ofera un flux de lumina alba solara de peste 2600 lm (echivalent bec 250W) la un consum de numai 24 Watt si folosind doar 92 de LED-uri Nichia 757G Optisolis.

Pentru corpuri de iluminat cu lungime mai scruta de 52 cm se poate alege banda LED LinearZ 25 cu un flux luminos de pana la 2600 lm/m.

Standardul de forma si conexiune Zhaga inseamna ca un corp de iluminat va putea fi intretinut sau actualizat cu viitoare benzi LED Lumitronix sau de la alti producatori. 

  • LinearZ cu 52 LED-uri respecta standarul Zhaga Book 7 L56W2 pentru modulele de 56cm lungime  
  • LinearZ cu 25 LED-uri Book 7 L28W2 pentru modulele de 25cm lungime
Benzile LinearZ folosesc un sistem Plug & Play de alimentare ce permite conexiunea cablurilor fara pistol de lipit si sunt disponibile in versiunea de curent constant pentru cea mai mare eficienta energtica.

Durata de viata a LED-urilor Nichia este de 100.000 iar garantia pentru baghetele LinearZ LED Nichia este 5 ani, investitia in acestea fiind amoritzata rapid datorita costurilor foarte mici de intretinere.

Aplicatii pentru benzile LinearZ LED Nichia:

  • Iluminatul cu spectru natural pentru magazine de haine, decoratiuni, bijuterii, muzee, galerii de arta, spitale, clinici medicale, saloane de coafura
  • Productia de corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase
  • Intretinerea sau actualizarea de corpuri de iluminat ce folosesc module LED standard Zhaga (Book 7 L56W2 si L28W2)

Documentatie benzi LED LinearZ Nichia

Catalog Benzi LED LinearZ

Fisa Tehnica LED Nichia

Test durata de viata: 10.000 ore

Certificat de calitate si conformitate

Despre calitatea Nichia

Inovatia este unul dintre atributele de baza ale companiei japoneze Nichia, producatorul LED-urilor folosite pe banda LinearZ. Spectrul natural si performanta LED-urilor 757G sunt exemple, la fel si cota de piata pe plan mondial, de peste 25%, Nichia fiind lider global pe piata LED.

In anii 1990' cercetatori Nichia au inventat tehnologia de productie pentru LED-ul albastru si alb, primind ulterior premiul Nobel pentru aceasta realizare.

Durata de viata foarte lunga a LED-urilor Nichia 757G (minim 100.000 ore), rezistenta la temperaturi ridicate de functionare, puterea luminoasa mult superioara si calitatea buna a luminii sunt doar cateva dintre atributele datorita carora aceste LED-uri sunt pe locul 1 in topul calitatii.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor LinearZ, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv a produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta unei benzi LinearZ cu LED-uri Nichia si o banda comuna, cu LED-uri ieftine, este evidenta de la prima aprindere iar in timp decalajul creste foarte mult.

1) LED-ul Nichia 757 Optisolis are cel mai bun spectru al luminii

O sursa de lumina trebuie sa imite cat mai bine lumina naturala. Cat de bine o face se vede foarte usor cu ochiul liber, in modul in care percepem culorile.

In prezent exista mai multe metode de a exprima acest lucru in cifre insa doar una este foarte cunoscuta: indicele CRI. O sursa de iluminat cu acelasi spectru ca lumina soarelui are CRI de 100.

Sub nivelul CRI 80 culorile incep sa nu mai fie percepute corect, fenomen care devinde pronuntat de la CRI 70 in jos.

Spre exemplu, un obiect care la lumina zilei are culoarea rosu aprins poate fi perceput ca visiniu la lumina unui LED cu CRI 65. In plus LED-urile care au CRI mai mic de 70 pot fi obositoare pentru ochi, generand dureri de cap sau chiar ameteli usoare.

Bagheta LinearZ foloseste LED-uri Nichia 757 Optisolis cu CRI98+ pentru perceptia culorilor asemeni ca la lumina naturala. LED-urile ieftine de pe piata au CRI de 70 sau mai putin ce denatureaza puternic nuantele de culoare, in special cele calde (rosu, portocaliu, maro, etc).

Banda LED LinearZ are cea mai buna calitate a luminii, CRI98+ asemeni luminii naturale

Banda LED LinearZ are cea mai buna calitate a luminii, CRI98+ asemeni luminii naturale

O banda cu LED-uri ieftine are o calitate slaba a luminii, CRI <70

O banda cu LED-uri ieftine are o calitate slaba a luminii ce denatureaza perceptia culorilor

2) Lumina cu spectru natural cu stralucire ce dainuie

Dupa 10.000 de ore de functionare un LED Nichia 757 este la fel de stralucitor, avand cel putin 97% din fluxul luminos de la prima aprindere, la temperaturi ridicate de functionare, datorita calitatii materialelor folosite si a modului de constructie. In majoritatea aplicatiilor durata de viata, timp in care lumina atinge 70% din valoarea initiala, este de 100.000 ore.

Un LED poate fi produs la pret mic daca se foloseste o arhitectura invechita, cu performante reduse si materiale de slaba calitate. In acest caz el va pierde pana la 60% din fluxul luminos initial in mai putin de 10.000 de ore.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-uri Nichia 757 este sustinuta de teste timp de 10.000 de ore, conform LM-80 iar durata de viata (lumina la 80%) este calculata conform TM-21, ambele standarde recunoscute international.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-uri Nichia comparat cu un LED ieftin: dupa 10.000 ore

3) Spectru natural cu uniformitate de nuanta

Pe banda LinearZ toate LED-urile Nichia au aceeasi nuanta la fel si toate benzile LED dintr-o livrare. La o comanda viitoare nuanta se pastreaza. Este posibil datorita standardului de sortare 3 Macadam Elipse.

In plus, dupa foarte multe ore de functionare LED-urile Nichia 757 au aceeasi nuanta ca la achizitie. 

In contrast, pe banda ieftina, LED-urile pot avea mai multe nuante sau diferenta de nuanta dintre doua role este semnificativa. Cerinta ca la o comanda viitoare nuanta sa fie aceeasi este imposibil de indeplinit. Motivul este lipsa unui standard de sortare post productie (standard care creste pretul).

Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de banda isi schimba nuanta datorita degradarii materialelor de slaba calitate din constructia sa.

Un LED Nichia foloseste standarul de sortare 3 Step Macadam Elipse si isi pastreaza nuanta in timp

4) Spectru natural la un consum minim de energie: LED-ul Nichia 757 este foarte eficient energetic

In functie de tehnologia folosita, LED-urile pot un alt flux luminos diferit pentru acelasi consum de energie. Diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul poate fi chiar mai mare de 500% si are o influenta foarte mare in pretul de productie. LED-urile Nichia 757 au cea mai mare eficienta luminoasa, de pana la 200 lumen per watt fata de un LED ieftin care are in jur de 50 lumeni per watt.

Imagine

Accesorii pentru benzile LED

Benzile LinearZ LED Nichia pot fi combinate cu profile pentru a obtine corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase. Calitatea materialelor si finisajele profilelor din oferta noastra sunt cele mai bune, fiind destinate pietei din Germania.