Benzile noastre Profesionale

Benzi Profesionale LED Nichia, Samsung sau Toshiba

Benzile LED Profesionale folosesc LED-uri de la liderii pietei diodelor LED si sunt produse in Germania.

  • Nichia este lider-ul mondial cu cota de piata de peste 25% si decenii de experienta in domeniu. Cercetatori Nichia au inventat tehnologia de productie pentru LED-ul albastru si alb, primind si premiul Nobel pentru acest lucru. LED-urile Nichia sunt cele mai performante (eficacitate 200 lm/w) si durabile (>100.000 ore)
  • Samsung este in top 10 mondial si un brand foarte cunoscut, renumit pentru performanta ridicata a produselor sale combinata cu pretul competitiv
  • Toshiba este un conglomerat japonez cu istorie de peste un secol, specializat in prezent in semiconductori, echipamenete electronice si hardware, cu aproape 20.000 de angajati si cifra de afaceri anuala de 40 miliarde de USD. Toshiba a realizat tehnologia TRI-R si construit chipurile LED utilizate in LED-urile SunLike, produse de Seoul Semiconductor din Corea de Sud. Cu noua tehnologie SunLike™ TRI-R™ de la Toshiba-SSC (Seoul Semiconductor) va puteti bucura oricand de o sursa de lumina naturala, cu spectrul luminos foarte apropiat de cel al soarelui.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor profesionale, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv a produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta unei benzi LED profesionale si o banda comuna, cu LED-uri ieftine, este evidenta de la prima aprindere iar in timp decalajul creste si mai mult.

 

 1) Lumina stralucitoare pentru zeci de mii de ore

Majoritatea benzilor LED profesionale din oferta noastra folosesc LED-uri Nichia 757G.

Dupa 10.000 de ore de functionare un LED Nichia 757G straluceste la fel ca la inceput, pastrandu-si 97% din fluxul luminos de la prima aprindere, in conditii de temperatura ridicata de functionare. Durabilitatea fara egal provine din design-ul unic si calitatea inalta a materialelor folosite, Nichia fiind inclusiv producatorul substantelor chimice din componenta LED-ului.

Efectiv, o banda LED Nichia va avea o durata de functionare in majoritatea cazurilor de peste 100.000 de ore, timp dupa care isi pierde doar 20% din stralucirea avuta la inceput. 100.000 este o perioada foarte lunga, cel putin 10 ani de functionare fara oprire intr-un centru comercial sau decenii de utilizare zilnica in locuninta. 

Pentru a pastra costul redus, un LED ieftin foloseste un design slab si materiale de calitate redusa, rezultatul fiind pierderea a 60% din puterea initiala in mai putin de 10.000 ore. Doar doar 1000-3000 de ore, ce trec in luni de zile, el este prea slab pentru scopul initial si ar trebui inlocuit. 

Stabilitatea fluxului luminos pentru LED-urile Nichia 757G este sustinuta de teste timp de 10.000 de ore, conform standardului LM-80. Durata de viata (lumina la 80%) este calculata conform TM-21, ambele fiind standarde recunoscute international si folosite de toti marii producatori. 

 

Evolutia fluxului luminos pentru LED-uri Nichia comparat cu un LED ieftin: dupa 10.000 ore

2) Lumina alba uniforma, LED-urile dintr-un lot avand nuanta de alb identica, pe care o pastreaza in timp

Pe banda o banda profesionala toate LED-urile au aceeasi nuanta la fel ca toate benzile LED dintr-o livrare. Uniformitatea se pastreaza si la o comanda viitoare. Motivul este utilizarea standardului de sortare 3 Macadam Elipse.

 Fenomenul de schimbare a nuantei de alb dupa foarte multe ore de functionare nu este vizibil pentru benzile profesionale LED (spre exemplu cu Nichia 757G), ele avand aceeasi nuanta ca la achizitie datorita inaltei calitati de construictie. 

 

In contrast, pentru banda cu LED-uri ieftine nu este folosit un standard de sortare post productie a LED-urilor deoarece acesta creste pretul. Astfel pe o banda si/sau de la o rola la alta se pot vedea mai multe nuante si intensitati de lumina. Cerinta ca la o comanda viitoare nuanta sa fie aceeasi este imposibil de indeplinit.  Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de banda isi schimba nuanta si slabeste luminos.

 

Un LED Nichia foloseste standarul de sortare 3 Step Macadam Elipse si isi pastreaza nuanta in timp

3) Lumina puternica, facturi mai mici: LED-urile sunt de pana la 5 ori mai eficient energetic

In functie de tehnologia folosita, LED-urile pot avea un alt flux luminos pentru acelasi consum de energie. Diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul poate fi de 500% si are o influenta foarte mare in pretul de productie.

LED-urile Nichia 757G folosite pentru majoritatea benzilor profesionale din oferta noastra au cea mai mare eficacitate luminoasa, de peste 200 lumen per watt fata de un LED ieftin care are in jur de 50 lumeni per watt.

Efectiv, un metru de banda LED profesionala poate fi la fel de luminos ca pana la cinci metri de banda de buget redus cu LED-uri 3528 sau 5050, la acelasi consum.

Dupa 10.000 de ore banda LED profesionala va deveni la fel de luminoasa ca pana la 10 metri de banda cu LED-uri ieftine, datorita degradarii fluxului luminos al acesteia din urma.

 

Imagine

4) Culori naturale: LED-urile au lumina de calitate foarte buna cu spectru similar cu cel al soarelui

Scopul unei surse de lumina este sa reproduca cat mai bine lumina naturala, cu legatura directa in modul in care ochiul uman percepe culorile. Indicele CRI este unul dintre modurile care exprima acest atribut, daca sursa de iluminat are aceeasi calitate ca lumina soarelui atunci CRI va fi 100. La o lumina cu CRI mai mic de 80 culorile incep sa nu mai fie percepute corect, fenomen care devinde pronuntat de la CRI 70 in jos. Spre exemplu un rosu aprins la lumina zilei poate fi perceput ca rosu-visiniu la lumina unui LED cu CRI 65. In plus LED-urile care au CRI mai mic de 70 pot fi obositoare pentru ochi, cauzand dureri de cap sau chiar ameteli usoare.

Benzile LED profesionale din oferta noastra au CRI de minim 80, unele avand chiar CRI98+, cel mai ridicat de pe piata. 

LED-urile ieftine de pe piata au CRI de 70 sau mai putin, lumina lor  denatureaza puternic nuantele de culoare, in special cele calde (rosu, portocaliu, maro, etc).

 

Banda LED Profesionale au inalta calitate a luminii, CRI80-98+ pentru o perceptie corecta a culorilor

Banda LED Profesionale au inalta calitate a luminii, CRI80+ pentru o perceptie corecta a culorilor

O banda cu LED-uri ieftine are o calitate slaba a luminii, CRI <70

O banda cu LED-uri ieftine are o calitate slaba a luminii ce denatureaza perceptia culorilor

Calitatea Nichia vizibila intr-un proiect:

Benzile Profesionale Lumiflex35 si Lumiflex70 cu LED-uri Nichia 757G au inlocuit benzile LED ieftine in sectia de Neonatologie a spitalului Marie Curie din Bucuresti. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine: 

Imagine

În noua noastră linie de producție din Germania pentru benzi LED flexibile am implementat tehnologia inovatoare de fabricație a metalizării directe cu plasmă, pentru a transforma substraturile flexibile în plăci de circuite electrice conductibile și perfect fiabile, chiar și acele materiale care până acum nu au fost potrivite pentru a sustine un ansamblu de componente electronice. 

Prin acest proces brevetat, noile materiale pe care le utilizăm ca bază pentru benzile și modulele noastre LED vor face posibile multe aplicatii în industria iluminatului și alte domenii.

 
Noile materiale pe care le utilizăm ca bază pentru benzile și modulele noastre LED vor face posibile multe aplicatii în industria iluminatului

Un material nou este hârtia flexibilă vândută, așa cum este utilizată în Paper-Flex, un PCB rentabil care este deschis utilizarii difuze, fiind astfel ideal pentru aplicații cu suprafețe mari, cum ar fi tavane sau forme luminoase sau casete publicitare.

 

 
Utilizarea unui PET flexibil este o altă inovație, ca în cazul benzilor LED Z-Flex, extrem de strălucitoare. PET-ul este un plastic mai ieftin decât polimida, cu rezistență foarte bună si greutate redusă. 

Noua noastră linie de producție foloseste sistemul rola la rola (reel-to-reel) ce ofera multe avantaje, de la livrarea proiectelor personalizate, fără eroare de lipire, până la utilizarea de noi materiale de bază care fac posibile noi aplicatii, cu o manevrare, instalare și transport mai ușoare.

 
Avantaje productie reel-to-reel