Benzi SlimFlex LED Nichia 5mm latime (1900-2200 lm/m)

Benzi Flexibile Profesionale SlimFlex LED Nichia, 5mm latime, pana la 2200 lm/m

Benzi LED Nichia 757: SlimFlex
Proiect cu banda LED Nichia 757: SlimFlex

Benzile SlimFlex LED Nichia au doar 5mm latime si fac posibile proiecte ce nu pot fi realizate cu alte benzi LED. Dimensiunile speciale fac echipa cu performanta inalta, banda SlimFlex fiind echipata cu cele mai bune LED-uri de putere medie ("Mid-Power") de pe piata: Nichia seria 757G. Durata de viata, fluxul luminos si eficienta luminoasa (lumina emisa raportata la consumul de energie) a seriei 757G sunt toate la superlativ si se transpun direct in atributele benzii LED.

Prin urmare, un metru de banda LED SlimFlex are un flux luminos de peste 2140 lm (echivalent bec 200W) la un consum de numai 18 Watt si folosind doar 120 de LED-uri Nichia 757G. Aceasta performanta, combinata cu durata de viata de peste 100.000 ore, face din SlimFlex cea mai buna alegere pentru corpuri de iluminat minimaliste sau fante inguste pentru iluminatul general in locuinte, birouri sau spatii comerciale.

Pentru efecte luminoase unice, SlimFlex este disponibila si in varianta TW (nuanta de alb reglabila cald-netru-rece) cu LED-uri Nichia T02A cu unghiul de iluminare de 180 de grade.

Garantia pentru Benzile SlimFlex LED Nichia este 5 ani, putand fi extinsa pana la 7 ani in unele cazuri. Costurile de intretinere sunt minime, investitia fiind amortizata rapid.

Aplicatii pentru benzile SlimFlex LED Nichia:

  • Constructia de corpuri luminoase liniare si subtiri
  • Iluminat de general din fante sau scafe inguste in locuinta, magazine, birouri, studiouri TV, cabinete sau clinici medicale
Benzi Flexibile Profesionale SlimFlex LED Nichia, CRI90, flux luminos pana la 2200 lm/m, 5 ani garantie

Documentatie benzi LED SlimFlex Nichia

Catalog Benzi LED Flexibile SlimFlex

Fisa Tehnica LED Nichia

Test durata de viata: 10.000 ore

Certificat de calitate si conformitate

Despre calitatea Nichia

Compania japoneza Nichia, producatorul LED-urilor folosite pe banda Slimflex este recunoscuta pentru inovatia si calitatea produselor sale. Nichia detine cea mai mare cota de piata pe plan mondial (peste 25%) si este inventatoarea tehnologiei de productie pentru LED-ul albastru si alb. In semn de recunoastere pentru aceasta realizare cercetatorii sai au primit premiul Nobel pentru Fizica.

Durata de viata foarte lunga a LED-urilor Nichia 757G (minim 100.000 ore), rezistenta la temperaturi ridicate de functionare, puterea luminoasa mult superioara si calitatea buna a luminii sunt doar cateva dintre atributele care le recomanda pentru toate proiectele cu utilizare de foarte lunga durata.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor SlimFlex, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv a produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta unei benzi SlimFlex cu LED-uri Nichia si o banda comuna, cu LED-uri ieftine, este evidenta de la prima aprindere iar in timp decalajul creste si mai mult.

1) LED-urile au acelasi flux luminos dupa multe ore de functionare

Dupa 10.000 de ore de functionare un LED Nichia 757 isi pastreaza 97% din fluxul luminos de la prima aprindere.

In contrast un LED ieftin pierde pana la 60% din puterea initiala in acelasi interval.

Explicatia este data de diferenta dintre calitatea materialelor si a  arhitecturii folosite. Doar cea mai inalta calitate si cea mai performanta arhitectura poate avea rezultat o durata de viata de 100.000 ore, timp dupa care lumina emisa a LED-urilor a scazut doar cu 20% fata de valoarea initiala.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-urile Nichia 757 este sustinuta de teste timp de 10.000 de ore, conform LM-80 iar durata de viata (lumina la 80%) este calculata conform TM-21, ambele standarde recunoscute international.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-uri Nichia comparat cu un LED ieftin: dupa 10.000 ore

2) LED-urile Nichia 757 dintr-un lot au aceeasi nuanta de alb, pe care o pastreaza in timp

Pe banda SlimFlex toate LED-urile Nichia au aceeasi nuanta. In plus, toate benzile LED dintr-o livrare au aceeasi nuanta, ce va fi mentinuta si la o comanda viitoare. Acest lucru este posibil datorita standardului de sortare 3 Macadam Elipse.

Dupa foarte multe ore de functionare LED-urile Nichia 757 au aceeasi nuanta ca la achizitie, stabilitatea culorii in timp find un rezultatul calitatii materialelor si modului de constructie. 

In contrast, pentru banda de buget redus, LED-urile pot avea mai multe nuante sau diferenta de nuanta dintre doua role poate fi semnificativa. Cerinta ca la o comanda viitoare nuanta sa fie aceeasi este imposibil de indeplinit. Motivul este lipsa unui standard de sortare post productie (standard care creste pretul). Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de banda isi schimba nuanta, neunitar.

Un LED Nichia foloseste standarul de sortare 3 Step Macadam Elipse si isi pastreaza nuanta in timp

3) LED-ul Nichia 757 este de pana la 5 ori mai eficient energetic

In functie de tehnologia folosita, LED-urile pot avea flux luminos diferit pentru acelasi consum de energie. Diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul poate fi chiar de 500% si are o influenta foarte mare in pretul de productie. LED-urile Nichia 757 au cea mai mare eficienta luminoasa, de peste 200 lumen per watt fata de un LED ieftin care are in jur de 50 lumeni per watt.

Altfel spus, un metru de banda SlimFlex de 18W/m este la fel de luminoasa ca trei metri de banda de 14.4W/m cu LED-uri 5050 ieftine (consum total 43W pe metru). Dupa 10.000 de ore banda SlimFlex va deveni la fel de luminoasa ca sase metri de banda cu LED-uri ieftine, datorita degradarii fluxului luminos al acesteia din urma.

Imagine

Diferenta de calitatea Nichia vizibila intr-un proiect.

Benzile cu LED-uri Nichia au inlocuit benzile LED ieftine in sectia de Neonatologie a spitalului Marie Curie din Bucuresti. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine: 

Imagine

Accesorii pentru benzile LED

Benzile SlimFlex LED Nichia poate fi combinate cu profile pentru a obtine corpuri de iluminat liniare cu design minimalist. Calitatea materialelor si finisajele profilelor din oferta noastra este cea mai inalta, fiind destinata pietei din Germania. Profilul protejeaza banda LED de praf, socuri mecanice si ii asigura racire, pentru durata de viata si mai lunga.