Benzi LinearZ SunLike CRI97 Plug&Play (2700 lm/m)

Benzi Profesionale LinearZ LED Toshiba-SSC SunLike TRI-R CRI97+, Plug & Play Zhaga, flux pana la 2600 lm/m

Benzi LED SunLike: LinearZ cu CRI97+ si flux luminos de pana la 2600 lm/m
Benzi LED SunLike: LinearZ cu spectru luminos asemeni luminii naturale

Cu noua tehnologie SunLike™ TRI-R™ de la Toshiba-SSC (Seoul Semiconductor) va puteti bucura oricand de o sursa de lumina naturala, cu spectrul luminos foarte apropiat de cel al soarelui. Toate culorile sunt la fel de vibrante si au aceeasi nuanta la lumina LED-urilor SunLike ca atunci cand sunt vazute afara, la lumina zilei.

Acest spectru luminos natural contribuie la bunastarea noastra si ne ajuta sa fim mai productivi. Are importanta curciala in toate domeniile unde aprecierea corecta a culorilor este importanta: sanatate, moda, arta, etc.

 

Spectrul LED-urilor SunLike ilumineaza culorile la fel ca lumina naturala

Un factor important pentru bunastarea noastra este intensitatea luminii albastre in spectrul luminos al sursei de lumina. LED-urile standard produc lumina alba prin acoperirea unui cip de LED albastru cu un strat de fosfor, avand astfel un spectru cu intensitate ridicata a luminii albastre.

Exista studii ce arata ca prea multa lumina albastra poate afecta somnul sau genera migrene. LED-urile SunLike TRI-R 5000K emit mult mai putina lumina albastra decat LED-urile standard si stralucirea acestora nu are efecte negative asupra sanatatii noastre.

Lumina albastra: diferenta intre LED SunLike Tri-R si Standard

Bagheta LinearZ este o sursa de lumina naturala usor de montat, fiind echipata cu LED-uri Toshiba-SSC SunLike™TRI-R™ si construita in format standard Zhaga cu alimentare Plug & Play.

Dincolo de spectrul natural cu CRI 97+, bagheta LinearZ este si foarte durabila si  consuma foarte putina energie. LED-urile SunLike sunt printre cele mai performante LED-uri de putere medie ("Mid-Power") de pe piata, cu peste 36.000 de ore de functionare si eficacitate luminoasa de minim 120 lumen / watt.

Un metru de banda LED SunLike 52 ofera un flux de lumina alb solara de peste 2600 lm (echivalent bec 250W) la un consum de numai 24 Watt si folosind doar 92 de LED-uri SunLike.

LinearZ SunLike este o foarte buna alegere pentru constructia de corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase pentru aplicatiile unde spectrul luminos trebuie sa fie unul natural.

Pentru corpuri de iluminat cu lungime mai scruta de 52 cm se poate alege banda LED LinearZ 25 cu un flux luminos de pana la 2600 lm/m.

Un corp de iluminat ce foloseste baghete in standardul de forma si conexiune Zhaga inseamna ca poate fi intretinut sau actualizat cu viitoare benzi LED Lumitronix sau de la alti producatori. LinearZ 52 respecta standarul Zhaga Book 7 L56W2 iar LinearZ 25 Book 7 L28W2.

Benzile LinearZ folosesc un sistem Plug & Play de alimentare ce permite conexiunea cablurilor fara pistol de lipit si sunt disponibile in versiunea de curent constant pentru cea mai ridicata eficienta energtica.

Investitia in benzile SunLike este sigura, garantia acestora fiind de 5 ani.

Aplicatii pentru benzile LinearZ LED SunLike:

  • Iluminat cu spectru natural pentru magazine de haine, decoratiuni, bijuterii, muzee, galerii de arta, spitale, clinici medicale, saloane de coafura
  • Productia de corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase
  • Intretinerea sau actualizarea de corpuri de iluminat ce folosesc module LED standard Zhaga (Book 7 L56W2 si L28W2)

Documentatie benzi LED LinearZ SunLike Tri-R

Catalog Benzi LED LinearZ

Catalog Tehnologie LED TRI-R de la Toshiba

Fisa tehnica LED SunLike TRI-R

Certificat de calitate si conformitate

Articole relevante de pe blog

Despre calitatea SunLike

Imagine
Operele de arta au foarte mult de castigat atunci cand sunt iluminat cu LED-uri SunLike. Culorile arata asa cum pictorul a dorit.

Toshiba este un conglomerat japonez cu istorie de peste un secol, specializat in prezent in semiconductori, echipamenete electronice si hardware, cu aproape 20.000 de angajati si cifra de afaceri anuala de 40 miliarde de USD. Toshiba a realizat tehnologia TRI-R si construit chipurile LED utilizate in LED-urile SunLike, produse de Seoul Semiconductor din Corea de Sud.

Seoul Semiconductor (SSC) este un producator de LED-uri cu peste 27 de ani experienta, aflat in top 10 mondial, cu vanzari anuale de diode LED mai mari de un miliard de USD.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor LinearZ, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv a produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta unei benzi LinearZ cu LED-uri SunLike si o banda comuna, cu LED-uri IEFTINE, este evidenta de la prima aprindere iar in timp decalajul creste si mai mult.

Imagine

1) Excelenta fidelitate a culorii

LED-urile Sunlike sunt caracterizate de valori foarte mari in indicele de redare a culorilor (CRI) și în calitatea culorii (CQS).Deoarece LED-urile cu tehnologie TRI-R includ intregul spectru de culori ca lumina soarelui, este posibil, de exemplu, sa evaluati corect toate culorile unui articol de imbracaminte, unei opere de arta, aurul cu toate reflectiile sau chiar un ton palid al pielii.

Imagine

2) Indice de redare al culorilor (CRI) si calitatea culorii (CQS) aproape de maximul posibil

Spectrul continuu de culoare emis de TRI-R face posibila atingerea unor valori foarte inalte pentru CRI (97+), si CQS (Qa96), ambele aproape de maximul posibil de 100.

Astfel, cu LED-urile TRI-R este posibil ca un obiect iluminat sa aiba aceeasi stralucire si nuanta ca la lumina soarelui.  

Calitatea luminii LED-urilor SunLike este aproape de cea naturala
Imagine

3) Contrast mai ridicat

Cat de bine vede omul depinde de multi factori, unul fiind proportia de lumina albastra in cea alba. Lumina albastra este mai difuz reflectata decat lumina galbenă sau rosie si din acest motiv cerul este albastru.

Chiar si în ochi, lumina albastra este împrastiata mai mult, iar omul o percepe ca o stralucire. Cu tehnologia TRI-R, este eliminat continutul albastru neobisnuit de mare in lumina LED-urilor, rezultatul fiind un contrast mai mare si, in general, o performanta vizuala mai buna la lumina LED-urilor SunLike.

Imagine

4) Stralucire naturala la aceeasi intensitate pentru un timp indelungat

Dupa 6.000 de ore de functionare LED-urile SunLike isi pastreaza 96% din fluxul luminos de la prima aprindere fata de un LED ieftin ce pierde pana la 60% din stralucirea initiala in acelasi interval. Explicatia sta in calitatea materialelor si al modului de constructie al cipului si a diodei LED.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-urile SunLike este sustinute de teste, pentru 6.000 de ore, conform standardului LM-80 iar durata de viata (timpul in care lumina scade la 80%) este calculata conform metodolgiei TM-21, ambele recunoscute international.

Imagine

5) Stralucire uniforma

Pe banda LinearZ toate LED-urile SunLike au aceeasi nuanta de lumina alba, la fel ca toate benzile LED dintr-o livrare. Nuanta va fi mentinuta si la o comanda viitoare, uniformitatea fiind posibila datorita standardului de sortare 3 Macadam Elipse.

In plus, dupa foarte multe ore de functionare LED-urile SunLike au aceeasi nuanta ca la achizitie. 

In contrast, pe banda ieftina, LED-urile pot avea mai multe nuante sau diferenta de nuanta dintre doua role este semnificativa. Cerinta ca la o comanda viitoare nuanta sa fie aceeasi este imposibil de indeplinit. Motivul este lipsa unui standard de sortare post productie (standard care creste pretul). Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de pe banda isi schimba nuanta.

Imagine

6) LED-ul SunLike este mai eficient energetic

In functie de tehnologia folosita, LED-urile pot avea flux luminos diferit pentru acelasi consum de energie. Diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul poate fi de 500% si are o influenta foarte mare in pretul de productie.

LED-urile SunLike au o foarte buna eficienta luminoasa pentru un LED cu CRI foarte ridicat, si anume de peste 120 lumen per watt. Un LED ieftin cu CRI mai mic de 70 are in jur de 50 lumeni per watt.

Altfel spus, un metru de banda LinearZ de 24W/m este la fel de luminoasa ca doi metri de banda de 14.4W/m cu LED-uri 5050 ieftine (consum total 28W pe metru). Dupa 6.000 de ore banda LinearZ va deveni la fel de luminoasa ca aproape patru de metri de banda cu LED-uri ieftine, datorita degradarii fluxului luminos al acesteia din urma.

Imagine

Accesorii pentru benzile LED

Benzile LinearZ pot fi combinate cu profile pentru a obtine corpuri de iluminat compacte si foarte puternice. Calitatea materialelor si finisajele profilelor din oferta noastra este cea mai inalta, aceste produse fiind destinate pietei din Germania.