Benzi LinearZ LED Nichia (2800-4000 lm/m)

Benzi Profesionale LinearZ LED Nichia, Plug & Play Zhaga, flux luminos pana la 4100 lm/m

Benzi LED Nichia 757: LinearZ cu flux luminos de pana la 4100 lm/m
Benzi LED Nichia 757: LinearZ cu flux luminos de pana la 4100 lm/m pentru productia de corpuri de iluminat

Bagheta LinearZ este foarte luminoasa si usor de instalat, fiind echipata cu LED-uri Nichia 757G si construita in format standard Zhaga cu alimentare Plug & Play.

LED-urile Nichia 757G sunt cele mai performante LED-uri de putere medie ("Mid-Power") de pe piata, cu flux luminos, durata de viata si eficacitate luminoasa (lumina emisa raportata la consumul de energie) exceptionale. Din acest motiv LED-urile Nichia sunt cele mai vandute de pe planeta cu cota de piata de peste 25%.

Un metru de bagheta LED LinearZ 52 ofera un flux de peste 4100 lm (echivalent bec 380W) la un consum de numai 24 Watt si folosind doar 92 de LED-uri Nichia 757G. Aceasta performanta, combinata cu durata de viata de peste 100.000 ore, face din LinearZ cea mai buna alegere pentru constructia de corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase.

Pentru corpuri de iluminat cu lungime mai scruta de 52 cm se poate alage banda LED LinearZ 25 cu un flux luminos de pana la 3800 lm/m.

Standardul de forma si conexiune Zhaga inseamna ca un corpul de iluminat va putea fi intretinut sau actualizat cu viitoare benzi LED Lumitronix sau de la alti producatori. LinearZ 52 respecta standarul Zhaga Book 7 L56W2 iar LinearZ 25 Book 7 L28W2.

Benzile LinearZ folosesc un sistem Plug & Play de alimentare ce permite conexiunea cablurilor fara pistol de lipit si sunt disponibile in versiunea de curent constant pentru eficienta energtica ridicata.

Garantia pentru baghetele LinearZ LED Nichia este 5 ani iar durata de viata de 100.000 ore,  investitia in aceste benzi fiind astfel amortizata rapid datorita costurilor minime de intretinere.  

Aplicatii pentru benzile LinearZ LED Nichia:

  • Iluminatul pentru magazine, birouri sau spatii comerciale
  • Productia de corpuri de iluminat compacte si foarte luminoase
  • Intretinerea sau actualizarea de corpuri de iluminat ce folosesc module LED standard Zhaga (Book 7 L56W2 si L28W2)

Documentatie benzi LED LinearZ Nichia

Catalog Benzi LED LinearZ

Fisa Tehnica LED Nichia

Test durata de viata: 10.000 ore

Certificat de calitate si conformitate

Despre calitatea Nichia

Producatorul LED-urilor pentru banda LinearZ este compania japoneza Nichia, lider de piata, cu o cota de piata pe plan mondial de peste 25% si o lunga istorie de inovatie si progrese in performanta. Cercetatori Nichia au inventat LED-ul albastru si apoi alb, primind si premiul Nobel pentru aceasta reusita.

Durata de viata foarte lunga a LED-urilor Nichia 757G (minim 100.000 ore), rezistenta la temperaturi ridicate de functionare, puterea luminoasa ridicata pentru cel mai mic consum si calitatea buna a luminii sunt rezultatul dorintei Nichia de a oferi doar nivelul de top de performanta.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor LinearZ, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv a produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta unei benzi LinearZ cu LED-uri Nichia si o banda comuna, cu LED-uri low-cost, este evidenta atat la prima aprindere cat si dupa multe ore de utilizare.

1) Acelasi flux luminos dupa 10.000 de ore.

Dupa 10.000 de ore de functionare un LED Nichia 757G straluceste ca in prima zi, avand cel putin 97% din fluxul luminos initial, la temperaturi ridicate de functionare. In majoritatea aplicatiilor durata de viata efectiva este de 100.000 ore, tip dupa care fluxul luminos se reduce cu doar 20% fata de cel initial.

Calitatea materialelor si design-ul superior sunt factori decesivi. Fara acestia, un LED isi pierde pana la 60% din puterea initiala dupa aceleasi 10.000 de ore, lucru valabil pentru toate LED-urile cu pret redus.

Datele despre fluxul luminos pentru LED-urile Nichia 757G sunt sustinute de teste pentru 10.000 de ore, conform standardului LM-80 iar durata de viata (lumina la 80%) este calculata conform metodolgiei TM-21, ambele recunoscute international.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-uri Nichia comparat cu un LED ieftin: dupa 10.000 ore

2) Uniformitate de nuanta 

Pe banda LinearZ toate LED-urile Nichia au aceeasi nuanta, ca si toate benzile LED dintr-o livrare, ce va fi mentinuta si la o comanda viitoare. Acest lucru este posibil datorita standardului de sortare 3 Macadam Elipse.

In plus, dupa foarte multe ore de functionare LED-urile Nichia 757 au aceeasi nuanta ca la achizitie. 

In contrast, pe banda low cost, LED-urile pot avea mai multe nuante ori diferenta semnificativa de nuanta intre doua role. Cerinta ca la o comanda viitoare nuanta sa fie una anume este imposibil de indeplinit. Motivul este lipsa unui standard de sortare post productie (standard care creste pretul). Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de banda isi schimba nuanta.

Un LED Nichia foloseste standarul de sortare 3 Step Macadam Elipse si isi pastreaza nuanta in timp

3) Lumina puternica, consum redus: LED-ul Nichia 757 fiind de  5 ori mai eficient energetic

In functie de tehnologia folosita, LED-urile pot avea un alt flux luminos chiar daca au acelasi consum de energie. Diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul poate fi  de 500% si are o influenta foarte mare in pretul de productie. LED-urile Nichia 757 au cea mai mare eficacitate luminoasa, de peste 200 lumen per watt fata de un LED ieftin care are in jur de 50 lumeni per watt.

Altfel spus, un metru de banda LinearZ de 24W/m este la fel de luminoasa ca sase metri de banda de 14.4W/m cu LED-uri 5050 ieftine (consum total 86W pe metru). Dupa 10.000 de ore banda LinearZ va deveni la fel de luminoasa ca douasprezece de metri de banda cu LED-uri ieftine, datorita degradarii fluxului luminos al acesteia din urma.

Imagine

4) LED-ul Nichia 757 are lumina de calitate foarte buna

Scopul unei surse de lumina este sa reproduca cat mai bine lumina naturala cu influenta directa in modul in care ochiul uman percepe culorile. Daca sursa de iluminat are aceeasi calitate ca lumina soarelui atunci aceasta va avea un indice de redare a culorilor, CRI, de 100. Sub nivelul 80 al CRI culorile incep sa nu mai fie vazute corect, fenomen care devinde pronuntat de la CRI 70 in jos. Spre exempl rosul aprins la lumina zilei poate parea visiniu la lumina unui LED cu CRI 65. 

Bagheta LinearZ foloseste LED-uri Nichia 757 cu CRI80+ pentru perceptia corecta a culorilor. LED-urile ieftine de pe piata au CRI de 70 sau mai putin ce denatureaza puternic nuantele de culoare, in special cele calde (rosu, portocaliu, maro, etc).

Banda LED LinearZ are o buna calitate a luminii, CRI80+ pentru o perceptie corecta a culorilor

Banda LED LinearZ are o buna calitate a luminii, CRI80+ pentru o perceptie corecta a culorilor

O banda cu LED-uri ieftine are o calitate slaba a luminii, CRI <70

O banda cu LED-uri ieftine are o calitate slaba a luminii ce denatureaza perceptia culorilor

Accesorii pentru benzile LED

Benzile LinearZ LED Nichia pot fi combinate cu profile pentru a obtine corpuri de iluminat compacte si foarte puternice. Calitatea materialelor este foarte buna, la fel si finisajele, profilele din oferta noastra fiind destinate pietei din Germania.