Benzi LumiFlex LED Nichia (1200-2600 lm/m)

Benzi Flexibile Profesionale Lumiflex LED Nichia, 100.000 ore durata de viata, flux luminos de pana la 2600 lm/m

Benzi LED Nichia 757: Lumiflex35, Lumiflex70 si Lumiflex70 TW
Proiect cu banda Lumiflex70, Sectia Neonatologie, spitalul Marie Curie Bucuresti

Benzile Lumiflex Nichia folosesc cele mai performante LED-uri de putere medie ("Mid-Power") de pe piata: seria 757G de la liderul mondial, compania japoneza Nichia. Durata de viata, fluxul luminos si eficacitatea luminoasa (lumina emisa raportata la consumul de energie) al LED-urilor 757G sunt toate la superlativ si se transpun in caracteristicile benzilor Lumiflex.

Prin urmare, un metru de banda LED Lumiflex35 are un flux luminos de peste 1200 lm (echivalent bec 75W) la un consum de numai 9.6W si folosind doar 70 de LED-uri Nichia 757G. Aceasta performanta, combinata cu durata de viata de peste 100.000 ore, face din Lumiflex35 cea mai buna alegere pentru iluminatul general in locuinte, birouri sau spatii comerciale. 

Pentru proiecte unde un lumina mai puternica este necesara, precum spatii cu tavan inalt, zone de prezentare produs, iluminat din spate al unui material translucent (plexiglass, piatra, marmura, barisol), recomandam banda LED Lumiflex70 cu un numar dublu de LED-uri pe metru liniar si un flux luminos de pana la 2800 lm/m (echivalent bec 180W).

Lumiflex70 este disponibila si cu nivel de calitate al luminii foarte ridicat, CRI90, sau in varianta TW (nuanta de alb reglabila cald-neutru-rece).

Costul benzilor Lumiflex se amortizeaza rapid datorita consumului minim de energie raportat la luminozitate si eliminarii costurilor de intretinere pentru ani sau chiar decenii de functionare. Pentru siguranta investitiei, garantia pentru benzile Lumiflex LED Nichia este de 5 ani, putand fi extinsa pana la 7 ani in unele cazuri.

Aplicatii pentru benzile Lumiflex LED Nichia:

  • Iluminat general in locuinta prin scafe sau fante luminoase
  • Iluminat de lucru al blatului din bucatarie
  • Iluminat comercial general sau in detaliu, pentru prezentare produs
  • Iluminat cu durata foarte lunga de utilizare in birouri, hoteluri, restaurante, lobby-uri, cafenele
  • Constructia de corpuri de iluminat liniare sau panouri LED

 

Benzi Flexibile Profesionale Lumiflex35 LED Nichia, CRI80, flux luminos pana la 1330 lm/m, 5 ani garantie
Benzi Flexibile Profesionale Lumiflex70 LED Nichia, CRI80 sau CRI90, flux luminos pana la 2700 lm/m, 5 ani garantie

Documentatie benzi LED Lumiflex Nichia

Catalog Benzi LED Flexibile

Fisa Tehnica LED Nichia

Test durata de viata: 10.000 ore

Certificat de calitate si conformitate

Articole relevante de pe blog

Despre calitatea Nichia

Compania japoneza Nichia, producatorul LED-urilor folosite pe banda Lumiflex, este liderul mondial al pietei diodelor LED, cu o cota de piata de peste 25% si cea mai lunga experienta in domeniu. Nichia este inventatoarea tehnologiei de productie pentru LED-ul alb, primind si premiul Nobel pentru aceasta inventie.

Durata de viata foarte lunga a LED-urilor Nichia 757G (minim 100.000 ore), rezistenta la temperaturi ridicate de functionare, puterea luminoasa mult superioara si calitatea buna a luminii sunt doar cateva dintre atributele ce recomanda banda LED Lumiflex pentru utilizare de foarte lunga durata intr-o gama foarte larga de aplicatii.

Compania Lumitronix din Germania este producatorul benzilor Lumiflex, fiind lider pe piata benzilor LED din Germania si distribuitor Nichia in Europa. In Germania, Lumitronix detine doua linii de productie, cu echipament de inalta performanta si control al calitatii la cele mai inalte standarde. Zexstar este parte a Lumitronix si distribuitor exclusiv al produselor sale in Romania, incepand cu 2004.

Diferenta dintre calitatea si performanta benzii Lumiflex cu LED-uri Nichia si o banda comuna, cu LED-uri ieftine, este evidenta de la prima aprindere iar in timp decalajul creste si mai mult.

 

1) LED-urile au aceeasi stralucire timp indelungat

Dupa 10.000 de ore de functionare un LED Nichia 757G isi pastreaza 97% din fluxul luminos, in conditii de temperatura ridicata de functionare, stralucind la fel ca la prima aprindere.

In majoritatea aplicatiilor acest lucru se traduce in durata de viata efectiva de 100.000 ore, timp in care lumina scade doar cu 30% fata de valoarea initiala! In ani, aceasta durata de viata poate insemna 10 ani de functionare continua intr-un centru comercial sau decenii de functionare intr-o locuinta. 

In contrast, un LED ieftin pierde pana la 60% din valoarea initiala in mai putin de 10.000 de ore, aproximativ un an de functionare. El devine prea slab pentru scopul initial in doar 1000 - 3000 de ore.

Evolutia fluxului luminos pentru LED-urile Nichia 757G este demonstrata prin testarea timp de 10.000 de ore, conform standardului LM-80. Durata de viata (lumina la 80%) este calculata folosind TM-21, ambele standarde recunoscute international si folosite de toti producatorii importanti. Datele sunt publice, disponibile in PDF-ul de mai sus.

 

Evolutia fluxului luminos pentru LED-uri Nichia comparat cu un LED ieftin: dupa 10.000 ore

2) Uniformitatea luminii albe: LED-urile Nichia 757 au aceeasi nuanta de alb si o pastreaza in timp

Pe banda Lumiflex toate LED-urile Nichia au aceeasi nuanta a luminii albe si toate benzile LED dintr-o livrare au aceeasi nuanta. Uniformitate ce va fi mentinuta si la o comanda viitoare. Acest lucru este posibil datorita standardului de sortare 3 Macadam Elipse.

Datorita calitatii design-ului si materialelor, fenomenul de schimbare a nuantei de alb dupa foarte multe ore de functionare nu este vizibil, LED-urile Nichia 757 avand aceeasi nuanta ca la achizitie. 

In contrast, pe banda cu pret redus, LED-urile pot avea mai multe nuante sau doua role pot avea nuante diferite. Cerinta ca la o comanda viitoare sa fie livrata o anume nuanta este imposibil de indeplinit. Cauza este lipsa unui standard de sortare post productie (standard care creste pretul). Mai mult, dupa doar cateva mii de ore, fiecare LED ieftin de banda isi schimba nuanta.

 

Un LED Nichia foloseste standarul de sortare 3 Step Macadam Elipse si isi pastreaza nuanta in timp

3) Mai multa lumina pentru mai putin consum: LED-ul Nichia 757 este de 5 ori mai eficient energetic

Design-ul si materialele folosite influenteaza fluxul luminos emis de LED pentru un watt de energie consumat. Diferenta de eficacitate luminoasa (lumeni pe watt) de la un LED la altul poate fi si de 500%, avand o influenta foarte mare in pretul de productie.

LED-urile Nichia 757 au cea mai mare eficacitate luminoasa, de peste 200 lumen per watt fata de un LED ieftin care are mai putin de 50 lumeni per watt.

Altfel spus, un metru de banda Lumiflex35 de 9.6W/m este la fel de luminoasa ca doi metri de banda de 14.4W/m cu LED-uri 5050 ieftine (consum total >28W/m). Dupa 10.000 de ore banda Lumiflex35 va deveni la fel de luminoasa ca patru metri de banda cu pret redus, datorita degradarii fluxului luminos al acesteia din urma.

 

Imagine

Calitatea Nichia vizibila intr-un proiect:

Benzile Lumiflex35 si Lumiflex70 au inlocuit benzile LED ieftine in sectia de Neonatologie a spitalului Marie Curie din Bucuresti. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine: 

 

Imagine

Accesorii pentru benzile LED

Benzile Lumiflex LED Nichia poate fi combinate cu profile pentru a obtine corpuri de iluminat liniare cu design minimalist. Profilele din oferta noastra au o inalta calitate a materialelor si finisajelor, fiind destinate pietei din Germania. Profilul protejeaza banda LED de praf, socuri mecanice si ii asigura racire, pentru durata de viata si mai lunga.