Ghid de iluminare scafe cu Benzi LED

Ghid de iluminare scafe cu benzi LEDO scafa de lumină este o linie luminoasa care poate fi obținută printr-o bandă LED ascunsă din vedere în interiorul unui spatiu din perete sau tavan care luminează o suprafață adiacentă. Lumina se reflectă de pe această suprafață în spațiul care trebuie iluminat. De aceea, liniile de lumină sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de iluminare din scafa sau indirectă.


Iluminatul indirect este o tendință benefică în ceea ce privește proiectarea iluminatului, cu accent pe natura umană și modul în care se comportă lumina naturală. Este in prezent utilizat pe scară largă, cu linii de lumină ca principal mod de a ilumina multe interioare.

Atracția este asemănarea cu lumina naturală. Cu sursa de lumină adecvată, ne-am putea imagina că golful este de fapt o fereastră ascunsă spre exterior, de unde curge lumina soarelui.

Să explorăm cum putem avea cele mai bune rezultate cu ajutorul iluminatului indirect

1. Utilizați surse de lumină eficiente din punct de vedere energetic

Alegeți module sau benzi LED cu o eficiență energetică ridicată, cel puțin 100 lm / w, și așezați-le în interiorul scafei într-un mod în care cea mai mare parte a luminii emise ajunge pe suprafața reflectorizantă, un perete sau tavan, care o direcționează în spațiul interior.  Ar trebui prevenită risipa de energie pentru a ilumina părțile interioare ale scafei. Benzi LED cu 120-180 ° sunt recomandate, așezate, atunci când este posibil, într-un unghi:

Suprafețele care sunt mai absorbante decât reflectorizante, cum ar fi vopseaua închisă sau lemnul, trebuie evitate pentru scafe, cu excepția cazului în care designul este primordial fata de eficiența energetică. Plafoanele albe produc cele mai bune rezultate, cele negre, maro inchis sau gri cele mai slabe.

2. Alegeți o sursă de lumină LED cu fluxul luminos potrivit

Iluminatul indirect poate servi o varietate de scopuri. Poate ghida oamenii, evidenția elementele arhitecturale sau poate evoca o anumită tendință de design, oferind în același timp iluminare ambientală, generală sau pentru sarcini.

Este foarte recomandat ca scopul și rolul jucat în iluminarea unui spațiu să decidă tipul de sursă de lumină care va fi utilizat. Următorele informatii despre fluxul luminos pe metru poate servi drept ghid util:

Lumina ambientală sau evidențierea obiectelor sau elementelor de mobilier: până la 500 lumeni pe metru

Subliniați elementele arhitecturale: până la 1000 de lumeni pe metru (multe alte surse de lumină există în spațiu)

Iluminare generală linii de lumină până la 1500 lumeni pe metru, în funcție de designul și materialele folosite ale scafa. Pentru iluminarea de lucru necesarul creste pana la 2500 lumeni pe metru.

 

Sugestie pentru lungimea scafei de lumină pentru un living de 20 mp cu 2,5 m înălțime, cu scopul de iluminat general (linia de lumina este principala sau singura sursa de iluminat din spatiu):

  • Linii de lumină cu banda LED de 500 lm / metru: lungimea totală de cel puțin 40 metri
  • Linii de lumină cu banda LED de 1000 lm / m: lungime totală de cel puțin 20 metri
  • Linii de lumină cu banda LED 2500 lm / m: lungime totală de cel puțin 8 metri

3. Folosiți benzi cu LED-uri ușor de instalat și cu redundanță redusă a pieselor

Sursele de lumină trebuie răspândite cu ușurință pe distanțe lungi și să utilizeze cât mai puține elemente auxiliare, de exemplu cabluri, conectori, șuruburi sau transformatoare. Este recomandat un transformator de capacitate mare pentru o scafa completa.

4. Alegeți module sau benzi LED cu cea mai bună calitate a luminii, spectru și indice de redare a culorilor.

Pentru iluminarea generală cu linii de lumină directa sau indirecta, ar trebui să alegeți benzi sau module LED care să fie similare cu lumina de zi în spectru sau temperatura culorii. 

Temperatura de culoare a luminii ar trebui sa fie aleasa in functie de spatiul iluminat si/sau activitățile ce se desfășoară in interior. Pe scrut recomandam 2700-4000K pentru locuinte, 4000-5000K pentru birouri si peste 5000K pentru cabinete medicale, depozite sau cresterea plantelor. Mai multe detalii in articolul de la acest link.

In legatura cu indicele de redare a culorilor, CRI, recomandam benzi cu LED cu minim CRI80 sau pana la CRI98 pentru toate locurile de muncă și de locuit, cum ar fi biroul, camera de zi, dormitorul, bucătăria sau sufrageria. Mai multe informatii gasiti in acest articol.

 În prezent, cea mai apropiată potrivire cu lumina soarelui provine de la LED-urile echipate cu tehnologie cu spectru complet, precum Nichia Optisolis și Seoul Semiconductor SunLike, ambele cu spectru aproape asemănător zilei și scoruri maxime pentru toate culorile testului CRI. Spectrul lor și cum se compară cu lumina soarelui și cu alte surse de lumină pot fi văzute mai jos.Image

Spectrum of Nichia Optisolis LED


5. Instalați benzi LED cu cea mai lungă durată de viață, cu cea mai mică schimbare de culoare și reducere a luminii. 

Sunt recomandate surse de lumină LED de lungă durată, cu o schimbare minimă a culorii in timp, în special pentru instalațiile cu lungimi considerabile. Dacă luminozitatea sursei de lumină se reduce prea curând sau temperatura culorii se schimbă, înlocuirea totală a instalației ar putea fi singura soluție pentru iluminarea uniformă.

De exemplu, dacă în instalație se folosesc sursele „LED 1” și lumina se schimbă ca în imaginea din dreapta, înlocuirea doar a unor secțiuni cu „LED 2” va agrava lipsa de uniformitate, ca în imaginea de mai jos.

Un „curcubeu” de nuanțe de alb nu este în general de dorit. Înlocuirea părților unei instalații poate duce la un astfel de rezultat.

Pe site-ul Zexstar, veți găsi multe benzi flexibile cu LED-uri pentru a construi cele mai bune linii de lumină posibile.

1. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 500 lm / m

2. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 1500 lm / m

Puteți alege, de asemenea, din gama noastră de benzi Plug & Play precum cele Multibar, ușor de instalat în casa sau la birou.

3. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 2000 lm / m

Oferim, de asemenea, benzi cu LED-uri cu spectru complet cu CRI97 + cu tehnologia SunLike Tri-R de la Toshiba și Seoul Semiconductor, pentru cea mai naturală iluminare posibilă.

4. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 3000 lm / m

Cu ajutorul benzilor noastre cu LED-uri Nichia LumiFlex puteți avea linii de lumină cu cea mai mare eficiență energetică și durata de viață de până la 200.000 de ore.


    Share: