Linii de Lumină în Designul de Interior - Crearea unui Iluminat Personalizat cu benzi LED

Cum se creează linii de lumină sau corpuri liniare de iluminat cu benzi LED

Linii de lumină în designul de interior sunt un trend nou și popular, oferind posibilitatea de a crea instalații personalizate care pot fi plasate pe pereți sau plafoane sub forma de corpuri de iluminat încastrate, de suprafață sau suspendate. Aceste linii pot fi folosite pentru a crea o varietate de forme, de la pătrate simple la desene geometrice mai complexe.

Line of Light with LED strip inside a profile

Comparativ cu iluminarea indirectă din scafe, o alta tendință populară în iluminat, liniile de lumină sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, dar pot avea o strălucire mai deranjanta pentru ochi. Din acest motiv, iluminarea directă cu linii de lumină ar trebui să fie proiectată cu grijă și aproape întotdeauna echipata cu sistem de schimbare a intensității luminoase (dimming).

Să vedem cum se pot obține cele mai bune rezultate din construcția unor linii de lumină.

1. Utilizarea Surselor de Lumină LED Eco-Friendly

Atunci când selectați module sau benzi LED pentru liniile de lumină, este important să alegeți cele eco-friendly. Aceasta înseamnă că au o durată de viață foarte lungă de cel puțin 50.000 de ore și o eficiență energetică ridicată, de cel puțin 100 lm/w, astfel încât corpurile de iluminat lineare să nu necesite înlocuire frecventă și să aibă cel mai mare flux luminos cu cel mai scăzut consum de energie.

 

White or light surfaces are best for lighting

 

2. Selectați o sursă de lumină LED cu fluxul de lumină și numărul de LED-uri potrivit.

Iluminarea oferită de liniile de lumină poate servi o varietate de scopuri, de la ghidarea oamenilor printr-un spațiu până la evidențierea elementelor arhitecturale sau declanșarea unui anumit trend de design. În același timp, liniile de lumină pot oferi iluminat ambiental, general sau de lucru.

Vă recomandăm cu tărie că scopul iluminatul într-o cameră sa determine tipul de sursă de lumină care va fi utilizat. Următorul flux luminos pe metru poate servi drept ajutor de orientare:

A) Lumina ambientală sau evidențierea obiectelor sau elementelor de mobilier: până la 600 lumeni pe metru liniar.

Line of light for ambient

B) Iluminat general pentru spatii rezidențiale: până la 1200 lumeni pe metru liniar.

General lighting with lines of light

C) Iluminare generală pentru aplicații comerciale și de afaceri sau iluminat la locul de muncă: până la 2900 lumeni pe metru liniar.General lighting for commercial and business applications

 

Sugestie pentru lungimea liniei de lumină pentru un living de 20 mp cu 2,5 m înălțime, cu scopul de iluminat general (linia de lumina este principala sau singura sursa de iluminat din spatiu):

  • Linii de lumină cu 500 lm / metru: lungimea totală de cel puțin 20 metri
  • Linii de lumină cu 1000 lm / m: lungime totală de cel puțin 10 m
  • Linii de lumină cu 2500 lm / m: lungime totală de cel puțin 4 m

3. Puneți liniile de lumină astfel încât efectul de strălucire (glare) să fie redus.

Folosind prea multe linii de lumină în interiorul unei spațiu ar putea prin efectul ridicat de strălucire sa afecteze bunăstarea sau productivitatea. Vă recomandăm să așezați liniile de lumină la extremitățile unui spațiu, astfel încât lumina să se spele uniform pe un perete. Daca acest lucru nu este posibil atunci este obligatoriu sa existe o funcție de reglare a intensității (dimming).

 Lines of light for reduced glare

4. Utilizați module sau benzi LED cu cea mai bună calitate a luminii, spectru și indice de redare a culorilor.

Pentru iluminatul general și de lucru, selectați liniile de lumină care se apropie cel mai mult de lumina zilei în spectru și temperatură de culoare. Cele mai bune rezultate pentru iluminat similar cu lumina soarelui provin de la LED-urile cu tehnologie cu spectru complet, cum ar fi LED-urile CRI98+ Seoul Semiconductor SunLike, cu un spectru aproape identic cu cel al zilei și scoruri maxime pentru toate culorile de test CRI.

Image

Spectrum of Nichia Optisolis LED

 

Pentru indicele de redare a culorilor,  alegeți benzi LED cu minim CRI80 pentru toate locurile de muncă și de locuit, cum ar fi biroul, camera de zi, dormitor, sufragerie și așa mai departe, cu CRI95 + ca valoare recomandată.

6. Instalați module sau benzi LED cu cea mai lungă durată de viață, cea mai mică schimbare de culoare și cea mai bună întreținere a fluxului luminos.

Instalați module sau benzi LED cu cea mai lungă durată de viață, cea mai mică schimbare de culoare și cea mai bună menținere a lumenilor. Selectați surse de lumină LED de lungă durată cu schimbare minimă a culorii în timp, în special pentru instalații cu lungimi considerabile.

De exemplu, dacă în instalație se folosesc „LED-uri 1” și lumina se schimbă ca în imaginea din dreapta, înlocuirea doar a unor secțiuni cu „LED-uri  tip 2” va agrava lipsa uniformității.

Linii de lumină sunt un trend versatil și interesant în designul de iluminat interior care poate oferi o gamă de beneficii, de la eficiență energetică la o instalație personalizată și unică. Urmând sfaturile de mai sus și luând în considerare scopul și plasarea iluminatului, puteți crea un plan de iluminat frumos și funcțional care îmbunătățește atmosfera generală a spațiului.

Pe site-ul Zexstar, veți găsi multe benzi flexibile cu LED-uri pentru a construi cele mai bune linii de lumină posibile.

1. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 600 lm / m

2. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 1200 lm / m

3. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 2000 lm / m

Oferim, de asemenea, benzi cu LED-uri cu spectru complet cu CRI97 + cu tehnologia SunLike Tri-R de la Toshiba și Seoul Semiconductor, pentru cea mai naturală iluminare posibilă.

4. Benzi LED pentru linii de lumină cu până la 2900 lm / m

Cu ajutorul benzilor noastre cu LED-uri Nichia LumiFlex puteți avea linii de lumină cu cea mai mare eficiență energetică și durata de viață de până la 200.000 de ore.

Pentru corpuri liniare ca linii de lumină, puteți alege din profile de aluminiu încastrate sau de suprafață:

 

Share: