Benzi si Module LED UV pentru dezinfectare (anti COVID-19)

Soluții profesionale cu LED-uri Nichia UV pentru dezinfectarea continuă de bacterii și virusuri (inclusiv COVID-19)

Modul LED UV pentru dezinfectare
Expunerea la lumina UV face ca ADN-ul să se rupă

Dezinfectarea cu radiații ultraviolete de la LED-urile UVA are potențialul de a deveni practica cea mai răspândită, sigură și accesibilă pentru a ucide virușii și bacteriile de pe suprafețe, din aer sau apă.

Radiația ultravioletă dăunează ADN-ului virușilor și bacteriilor, împiedicând înmulțirea acestora, ucidându-le efectiv. Dezinfectarea și sterilizarea cu radiații UV este un fapt științific dovedit de numeroase studii realizate în ultimii 20 de ani.

Virusuri precum COVID-19, SARS, MERS, H1N1 și toate celelalte pot fi eliminate de pe suprafețe, aer sau apă cu radiații UV. Toate bacteriile vor avea aceeași soartă, chiar și tulpinile rezistente la antibiotice ale Staphylococcus aureus, Salmonela sau E.coli.

Cu LED-urile UVA, o nouă metodă de dezinfectare se poate dovedi mai eficientă și mai ușor de implementat pe scară largă: dezinfectarea continuă.

Dezinfectarea continuă: radiație UVA ce funcționează 8 ore pe zi. Sigura pentru oameni *. Ucide până la 99% din virusuri și bacterii.

* Iradiere limitată la 10W / m2 la 2 metri înălțime de la podea.

Eficiența dezinfectării continue confirmată de studii in spitale din SUA**:

"<8 ore & 3W/m2: pana la 99% eradicare a Staphylococcus aureus si Escherichia coli

"<8 ore & 3W/m2: pana la 99% eradicare a MRSA, Candia auris, virus Phi X174 ,virus MS-2

** detalii în articolul de la acest link.

 

Radiația UV explicata:

Radiația UV are trei sub-intervale:

 • Radiație UVA cu o lungime de undă de la 315 la 400 nm
 • UVB de la 280 la 315 nm
 • UVC de la 100 la 280 nm
Spectrul luminii și radiațiilor UV

Radiația UVC de la soarele nostru este blocată de atmosferă, astfel încât niciun organism viu, inclusiv oamenii, nu are protecție împotriva acesteia. Este la fel de periculoasa pentru virusuri ca și pentru oameni, astfel încât lămpile cu radiații UVC trebuie să fie utilizate cu mare atenție. Dozele mici pot râni pielea sau ochii. Lămpile UVC nu vor atinge niciodată utilizarea pe scară largă necesară pentru a lupta împotriva unei pandemii.

Radiația UVA este prezentă în lumina zilei, oamenii sunt expuși la ea în fiecare zi afară în lumina soarelui. Există o protecție naturală și multe moduri de a o spori în continuare. Virusii și bacteriile sunt microorganisme, iar protecția lor este substanțial mai slabă.

Cum radiația UV este blocată de stratul de ozon

Acesta este conceptul dezinfectării continue: corpuri de iluminat ce funcționează până la 8 ore pe zi, cu intesitatea radiației UVA reglata pentru a fi sigura pentru oameni dar mortala pentru virusuri și bacterii, pot fi instalate permanent în spitale, centre comerciale, birouri și chiar case.

Metode de dezinfectare cu LED-uri UV sau VIOLET:

Corpurile cu LED-uri UVA pot fi instalate în tavan, pe pereți sau în elemente de mobilier pentru a dezinfecta locurile de muncă din spitale, magazine sau locuințe, cum ar fi birouri, blaturi pentru mese, chiuvete, toalete, echipamente medicale și multe altele.

O lampă spot cu LED-uri UVA sau UVA + UVC poate ucide agenți patogeni pe obiecte precum robinete de bucătărie, butoane de ușă, instrumente medicale, smartphone-uri, tablete sau chei de mașină.

 

Cum se poate realiza dezinfectarea cu LED-uri UV:

 • Dezinfectare continuă cu LED-uri UVA 365 nm cu o iradianta recomandată de 3W / m2, maxim 10W / m2, timp de până la 8 ore pe zi pentru locuri de muncă, obiecte sau camere, în timp ce oamenii sunt prezenți.
 • Dezinfectare continuă cu LED-uri UVA 385 nm cu o iradianta recomandată de 4.5W / m2, timp de cel putin la 8 ore pe zi pentru locuri de muncă, obiecte sau camere, în timp ce oamenii nu sunt prezenți. Atunci cand sunt, limita de siguranta este de maxim 10W / m2.
 • Dezinfectare continuă cu LED-uri Violet 405 nm cu o iradianta recomandată de 6W / m2, maxim 10W / m2, timp de cel putin 8 ore pe zi pentru locuri de muncă, obiecte sau camere, în timp ce oamenii sunt ocazional prezenți.
 • Dezinfectarea rapidă in mai puțin de 20 de minute cu LED-uri UVA 365 nm, pentru locuri de muncă și obiecte, cu iradiere mai mare de 8W / m2, când oamenii nu sunt prezenți.
 • Dezinfectare ultra rapidă in mai puțin de 10 minute cu LED-uri UVA + UVC la 280 nm pentru obiecte sau locuri de muncă, când oamenii nu sunt prezenți. Datorită limitărilor actuale ale puterii radiante a LED-urilor UVC, se pot dezinfecta rapid zonele de dimensiuni relativ mici, la distanțe scurte.

Informații despre eficacitatea și aplicarea metodelor de dezinfectare de mai sus pot fi găsite în numeroase lucrări de cercetare susținute de dovezi științifice solide. Un rezumat al unora dintre aceste lucrări cu link-uri către versiunile complete ale acestora, precum și o explicație generală despre tipurile de lumină UV și cererea acesteia pentru dezinfectare se găsește în articolul nostru la acest link.

Detalii despre fiecare tip de dezinfecție

1. Dezinfectare continuă cu UVA de 365 nm:

Mai multe LED-uri UVA în module sau benzi, se instalează pe cont propriu sau în corpuri de iluminat așezate pe tavan, perete sau în elemente de mobilier. Controlul de curent prin intermediul unui driver LED este necesar pentru a atinge pragurile de siguranță de maxim 10W / m2 la o înălțime de 1,9 m de podea (înălțimea maximă a majorității oamenilor). Pe baza distanței dintre obiectiv și ținta de dezinfectare și dimensiunea acestuia, trebuie utilizat un sistem de lentile. Pentru LED-urile UVA fără lentile instalate la înălțimea camerei de 2,5 metri, puterea radiantă ar trebui să fie de aproximativ 36 W.

Este de asemenea recomandat un cronometru pentru maxim 8 ore de utilizare pe zi, spre exemplu de la un driver inteligent cu control via aplicație Casambi sau de la un comutator de pornire / oprire. 

2. Dezinfectare continuă cu Violet de 405 nm:

Mai multe LED-uri Violet în module sau benzi, se instalează pe cont propriu sau în corpuri de iluminat așezate pe tavan, perete sau în elemente de mobilier. Controlul de curent prin intermediul unui driver LED este necesar pentru a atinge pragurile de siguranță de maxim 10W / m2. Pe baza distanței dintre obiectiv și ținta de dezinfectare și dimensiunea acestuia, trebuie utilizat un sistem de lentile. Pentru LED-urile Violet fără lentile instalate la înălțimea camerei de 2,5 metri, puterea radiantă ar trebui să fie de aproximativ 72-108 W.

Este de asemenea recomandat un senzor de prezenta si/sau cronometru pentru programare pe zi, spre exemplu de la un driver inteligent cu control via aplicație Casambi.

3. Dezinfectare rapidă cu UVA de 365 nm:

Configurare similară ca dezinfectarea continuă cu adăugarea unui senzor de prezență. Exemplu: o sursă UVA de 120W poate avea același efect ca 8 ore de dezinfectare continuă în doar 20 de minute de la o distanță de 40 cm pe o suprafață cu o rază de 1,39 metri.

4. Dezinfectare ultra rapidă cu UVA + UVC:

Module LED instalate în spoturi compacte sau cutii de iradiere, cu lentile, driver, cronometru și senzor de prezență.

Soluții pentru dezinfecție cu LED-uri UV de la Nichia, lider global în LED-uri:

Nichia este liderul pieței LED, cu peste 25% cota de piață globală și o istorie lungă de inovație și progres în performanță. Cercetătorii Nichia au inventat LED-ul albastru și apoi alb, primind premiul Nobel pentru acest succes.

LED-urile Nichia UV sunt cele mai fiabile, eficiente și au cea mai ridicata performanța de pe piață. Cu LED-urile Nichia UV din oferta noastră este posibil constructia rapida a soluției pentru dezinfectare cu lumina UV pentru utilizare în spitale, spatii comerciale, birouri, restaurante, fabrici și chiar în case.

Incepeti rapid dezinfecția UVA cu banda PowerBar V3

Banda profesionala PowerBar cu LED-uri Nichia UVA de 365nm are un flux radiant total de peste 12000 mW și poate fi transformata cu ușurință într-o sursă de lumină pentru dezinfectare continuă, cu radiatorul și accesoriile compatibile. 

Banda LED PowerBar UVA, 16W putere radianta UVA, 31W consum energie, 12 LED-uri Nichia UV

Banda LED PowerBar UVA, 16W putere radianta UVA, 31W consum energie, 12 LED-uri Nichia UV

Driver, Control si Lentile pentru PowerBar UV

Pe baza distanței și dimensiunii zonei țintă, cu ajutorul radiatorului pot fi utilizate lentile UV de înaltă precizie.

Casambi Power Controler și driverul LED compatibil pentru limitarea curentului oferă opțiunea de control al timpului și al intensității necesare pentru metoda de dezinfectare continuă. Dacă se alege dezinfectarea rapidă, trebuie să fie instalat un senzor de prezență pentru a inchide sursa de lumină UV atunci când sunt prezente persoane.

Posibilități multiple de dezinfectare UVA sau UVC cu modulele noastre ușor de utilizat PCB LED

Cu modulele cu PCB stea sau pătrat, cu un singur LED Nichia de 280 nm sau 365 nm, puteți proiecta și construi cu ușurință dispozitivul dvs. de dezinfectare, de la corpuri de dimensiuni mari până la mici spoturi. Fluxul radiant variază între 300mW și 1450mW, pentru LED UVA si respectiv 55-65 mW pentru UVC. Lentilele și driverele compatibile adaugă ușurința construirii unui corp de iluminat pentru dezinfectare continuă sau dezinfectare rapidă.

LED-urile Nichia UVA și UVC sunt disponibile și in format SMD

Putem furniza gama completă de leduri UVA de la Nichia și, de asemenea, noul LED UVC NCSU334A. Livrarea pentru LED-uri la comandă este de 2-4 săptămâni. LED-urile UVC sau UVA din stocul nostru din Germania puteți găsi mai jos:

Asistență tehnică pentru construirea sistemului de dezinfectare UV

Vă putem recomanda componentele pentru a construi un sistem de dezinfectare pentru aplicația dvs. Vă rugăm să ne contactați pentru detalii despre proiectul dvs. Ca exemplu, pentru dezinfecția suprafeței vom oferi o estimare a surselor de lumină UV și a componentelor necesare în funcție de suprafața și distanța de la LED-urile UV.

Informații importante:

 • Măsurile de siguranță la utilizarea surselor de lumină UV trebuie respectate, așa cum este detaliat în Standardul IEC 62471: 2006, „Securitatea fotobiologică a lămpilor și sistemelor de lămpi”, Directiva UE-2006-25-CE sau standardul aplicabil pentru Romania.
 • Nu suntem responsabili pentru daunele asupra sănătatii sau bunăstării persoanelor, animalelor de companie, plantelor sau pagubele asupra proprietății pentru utilizarea incorectă a surselor de lumină UV
 • Pentru uciderea virusurilor sau bacteriilor cu UV, acestea trebuie să fie direct expuse radiațiilor. Murdăria și alte impurități care umbresc microorganismele vor limita puternic eficacitatea dezinfectării UV
 • Dezinfectarea UV este doar una dintre armele de combatere a virusilor și bacteriilor. Igiena personală (spălarea mâinilor), fără atingerea feței, folosirea dezinfectării pe suprafețele murdare trebuie, de asemenea, practicată atunci când se combate COVID-19 sau altă pandemie.
 • Procentul de dezinfectare pentru orice virus sau bacterie date pe o suprafață, obiect, în aer, apă sau de haine depinde de tipul de agent patogen, lungimea de undă a radiației UV, iradierea acestuia în Watt / metru patrat și timpul de expunere, măsurată în secunde, minute sau ore.
 • 100% dezinfectare nu este garantată. În mod similar, niciun vaccin, medicament sau procedură chirurgicală nu este eficace 100%. Radiația UV va reduce doar riscul de contaminare a suprafeței, a aerului sau a obiectelor cu virusuri sau bacterii ce cauzează o boală
 • Exemple de combinație a lungimii de undă, a radianței și a timpului de expunere pentru unii agenți patogeni comuni se găsesc în articolul din blogul nostru
 • Exemplele din articol sunt extrase din lucrările de cercetare citate la sfârșitul articolului. Nu suntem responsabili pentru rezultatele și efectele dezinfectării UV dupa urmarea informațiilor prezentate în articol sau de pe orice pagină de pe site-urile noastre web.

Soluții pentru dezinfecție cu LED-uri Violet de la Nichia, lider global în LED-uri:

Cu LED-urile violet Nichia din oferta noastră este posibilă construirea rapidă a unei soluții de dezinfectare mai accesibile, cu cele mai performante LED-uri de pe piață, pentru utilizare în spital, afaceri, restaurant și chiar în casă.

Lumina violetă este sigură pentru ochi sau piele și nu dăunează materialelor. Cu toate acestea, ea este lumină vizibilă și afectează redarea culorii pentru instalația de iluminat. Din acest motiv, vă recomandăm să fie utilizata atunci când oamenii nu sunt prezenți în spațiu. Nivelul recomandat de iradianta este de 6W / metru patrat pe zonele de lucru, timp de cel puțin 8 ore pe zi.