LED-uri Nichia Optisolis ilumineaza muzee de arta Germania si Japonia

LED-uri Nichia Optisolis ilumineaza muzee de arta Germania si Japonia

Inovatoarele LED-uri cu tehnologia Optisolis de la Nichia sunt LED-uri cu spectru natural care emit lumină care se potrivește îndeaproape cu spectrul luminii solare naturale.

Rezultatul extraordinar este obținut folosind o nouă tehnologie revoluționară de fosfor și un cip LED albastru special. Spectrul cipului albastru de 420 nm nu conține aproape deloc emisii UV și în combinație cu fosforul atinge o valoare CRI de 98+, un număr extrem de ridicat având în vedere că lumina solară are scorul CRI 100.

LED-ul Nichia Optisolis de înaltă calitate a luminii ilumineaza culorile în mod precis și adaugă beneficiul creșterii conștientizării contrastului și texturii. În combinație cu emisiile lor UV foarte scăzute, corpurile de iluminat Optisolis sunt deosebit de potrivite pentru utilizare în muzee și galerii de artă, unde este preferată cea mai mare valoare CRI posibilă, fără a deteriora lucrările valoroase de artă cu raze UV.

Primii care au implementat iluminatul Nichia Optisolis sunt muzeele din Germania: Muzeul Zeppelin din Friedrichshafen, Muzeul Ludwig din Koblenz și Muzeul Picasso din Münster.

Zeppelin Museum Friedrichshafen: LED lighting (left) and Optisolis LEDs by Nichia / Lumitronix (right)
Diferența dintre sistemul de iluminat anterior, cu LED-uri CRI80 (STANGA) și noul Nichia Optisolis CRI98 + (DREPTA) este clar vizibilă în cazul tablourilor adăpostite în Muzeul Zeppelin Friedrichshafen
Vizitatorii pot aprecia pentru prima dată adevăratele culori și texturi ale lucrărilor unice ale lui Picasso în Muzeul Picasso Münster. Diferența dintre noul sistem de iluminare, cu LED-urile Nichia Optisolis la stânga și cele anterioare cu LED-urile CRI 80 obișnuite la dreapta este clară.
Ludwig Museum Koblenz Nichia Optisolis (LEFT) compared with previous LED (RIGHT)

De asemenea, LED-urile de la Nichia Optisolis pun în evidență picturile îndrăznețe și pline de culoare în Muzeul Ludwig Koblenz (sistem de lumină Optisolis in STÂNGA, sistem de iluminare cu LED-uri anterioare in DREPTA.

Vizitatorii de la Muzeul de Artă Otsuka, situat în orașul Naruto, Japonia, pot acum să experimenteze tonurile vii și detaliile mai fine ale operelor de artă expuse prin iluminarea cu corpuri de iluminat care utilizează Optisolis. Lucrările de artă expuse au acum o fidelitate și un grad de naturalețe ridicat, care înainte puteau fi obținute doar cu ajutorul luminii naturale.  Muzeul de Artă Otsuka prezintă reproduceri în ceramică ale unor opere de artă celebre și este cea mai mare expoziție permanentă din Japonia. Vizitatorii pot admira peste o mie de reproduceri ale unor opere de artă occidentale neprețuite, de la fresce antice la picturi moderne. 
 

Corpuri de iluminat cu LED-uri usor de construit datorită modulelor noastre Optisolis LED

Cu modulele noastre LinearZ Nichia Optisolis, puteți construi cu ușurință corpuri de iluminat liniare datorită conexiunii plug & play și a formatului Zhaga.

Share: