Perfectiunea in iluminatul cu LED

Un nou tip de iluminat:

"Iluminat Adaptat Naturii Umane®" inseamna armonizarea iluminatului in functie de nevoile noastre specifice, pentru a influenta intr-un mod pozitiv procese psihologice fundamentale precum abailitatea de concentrare, productivitatea si buna dispozitie. Ilumintatul Adaptat Naturii Umane implica doua scopuri distinct si anume imbunatatirea performantei cognitive si crearea unui mediu stimulant.

Exista tot mai multe dovezi stiintifice ca ilumiantul implica mult mai multe decat a oferi o iluminare. Ilumintatul ne poate conecta, face sa ne simtim mai bine si sa fim mai buni la ceea ce facem. Un element esential al Iluminatului Adaptat Naturii Umane este combinatia temperatura de culoare , flux luminos si calitate a luminii cat mai apropiata de cea naturala.

 Din punct de vedere al redării culorilor (măsurate cu indicatorul CRI sau Ra), scopul principal al sursei de lumină este de a imita cât mai bine lumina naturală. Cea mai mare valoare CRI este 100 și este dată de lumina naturală. În cazul în care nivelul indicelui CRI coboară sub 80, ochiul nu mai percepe corect culorile, iar o valoare mai mică de 70 generează oboseală oculară, dureri de cap sau chiar amețeli ușoare.

Singura sursă de lumină artificială care oferă o valoare CRI de 100 (nivelul maxim) o reprezintă becul cu incandescență, dar care, datorită consumului foarte mare de energie, a fost eliminat de pe piață. Sursele fluorescente ating valori de până la 70, iar cele cu LED-uri între 80 și 95

Iluminatul Adaptat Naturii Umane are ca model lumina naturala si relatia noastra cu aceasta. Am evoluat ca intr-o zi senina sa ne simitim energizati, bine dispusi cand soarele este sus pe cer si relaxati, sentimentalisti cand este la apus. Cunoastem instinctiv ce moment al zilei este datorita nivelului iluminarii si nuantei luminii solare. In mod stiintific nuanta luminii este denumita temperatura de culoare si sa masoara in grade Kelvin (K) iar iluminarea in LUX. Astfel, la rasarit si apus, intr-o zi senina, temperatura de culoare a luminii naturale este de 2000-3500K iar la amiaza de 5000-6000K. Daca cerul este innorat temperatura de culoare poate fi 6500K-8000K.

Noile sisteme din gama Alb Ajustabil (Tunable White) sunt special concepute pentru Iluminatulul Adaptat Naturii Umane deoarece ofera posibilitatea alegerii nuantei si intensitatii luminii albe.

 Alb Cald (2000-3000K) creaza o atmosfera comfortabila, intima care este de preferat pentru locuinte. Totusi, daca paleta de culori din locuinta este bazata pe alb si negru (pereti, mobilier, podea, decoratiuni) atunci recomandam alb pur sau rece. Lumina calda are o stralucire cu nuanta de galben si imbogateste culorile calde (Rosu, Galben, Portocaliu), lemnul si aurul. Recomandata pentru sufragerie, hol, dormitor, lounge - zone de relaxare.

Alb Pur (3000-6000K) este recomandat pentru desfasurarea de activitati deoarece imbunatateste productivitatea si abilitatea de a percepe contraste. Este ideal pentru zone de lucru precum bucatarii, ateliere, birouri.

Alb Rece (peste 6000K) este o lumina cu tenta albastruie, mai pronuntata de la 7000K in sus. Utila pentru efecte speciale de iluminat sau pentru o atmosfera "rece". Recomandam alb rece sau pur pentru cabinete medicale, magazine de bijuterii din argint sau vitrine.

Banda Flexibila Nichia Performer este o baza solida pentru Iluminatul Adaptat Naturii Umane. Avantajul acestei benzi LED este de a ne da posibilitatea alegerii temperaturii de culoare dorita. Prin intensitatea luminoasa ridicata banda poate fi integrata in corpuri de iluminat sau montata in scafe.

Pentru a asigura o durabilitate excelenta banda foloseste cele mai bune LED-uri de pe piata, produse de compania japoneza Nichia, companie cu cea mai mare cota de piata pe plan mondial (peste 25%) si inventatoarea tehnologiei din spatele LED-urilor albe.

Componente sistem Alb-Ajustabil

1. Sursa de alimentare, determinata  in functie de necesarul sistemului

2. Sistem de control

3. Sistemul Banda LED  - Nichia

4.Dimmer compatibil cu sistemul standard de control 0 - 10 v  si 1-10V utilizate in foarte multe dimmere de perete si ecosisteme de tip casa inteligenta.

Acest sistem de control al iluminării oferă posibilitatea de a controla si ajusta cantitatea potrivită de lumină  a temperaturii de culoare unde și atunci când este necesar.

De ce sa alegem acest sistem ?

Posibilitata de a alege temperatura de culoare dorita. Deci, vă puteți crea stări și ambianță în diferite setări de lumină și reglabile in functie de nevoi.

Pentru ca Nichia este cel mai mare producator mondial iar durata LEDurilor sale este 65.000 de ore sau 5 ani de utilizare 24/24(lumina la 70%), calculata conform standardelor internationale TM-21 Un LED ieftin are o durata de viata de pana la un an. Benzile cu LED Nichia au 5 ani garantie!

LED-uri Nichia (Japonia)sunt verificate in multiple laboratoare internationale iar calitatea nu variaza de la lot la lot. LED-urile folosite sunt  Nichia 757 series, generatia G, din 2016.Aceste led-uri au o eficienta maxima cu un consum maxim 9.6W pe metru pentru o nuanta si 19.2W pentru ambele cumulat.Cu un flux luminos de 874lm pe metru la 2000K si 1396lm la 6500K.

 Benzile cu led Nichia au un indice de redare al culorilor intre(CRI) 80 - 90+. Deci culorile sunt iluminate corect.

Are un unghi larg de dispersie al luminii de peste 120 grade.

Cablajul este ferm iar pierderile de tensiune sunt minime.Pe spate banda are adeziv 3M original si puternic.

Standardele de calitate CE, ROSH sunt indeplinite.Fisa tehnica este completa si contine informatii adevarate.

Share: